Compania Aradi Kamaraszínház a câştigat Festivalul International MOST Feszt din Ungaria

Compania Aradi Kamaraszínház a câştigat Festivalul International MOST Feszt din Ungaria

Spectacolul „Sex, drugs, gods & rock’n’roll”, în regia lui Tapaszto Erno, cu Harsanyi Attila în rolul principal, a câştigat „Premiul pentru cea mai bună monodramă” şi „Premiul Special al Academiei Maghiare de Artă”, la prima ediție a Festivalului de Monodrame și de Teatru de Studio din Tatabánya, Ungaria.

Spectacolul a avut success la numeroase festivaluri din România, actorul Harsányi Attila obţinând în 2014 „Premiul pentru cel mai bun actor” la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio DavilaStudio Interfest, la Piteşti. Juriul din Piteşti a nominalizat spectacolul şi pentru cea mai bună regie.

Festivalul din Tatabánya a durat patru zile, spectacolele fiind urmărite şi de un juriu profesionist. Crespo Rodrigo, directorul festivalului, a afirmat că evenimentul a avut în program spectacole care sunt produsul unor ateliere de creaţie şi au ca rezultat performanţe individuale deosebite.

Textul spectacolului „Sex, drugs, gods & rock’n’roll” este rezultatul unui atelier de dramaturgie, textele lui Eric Bogosian şi Jose Saramago au fost traduse şi adaptate de către Fekete Reka, Harsanyi Attila şi Tapaszto Erno. Muzica spectacolului a fost compusă de Borsos Pal şi Eder Eniko.

Spectacolul companiei arădene a fost jucat de Ziua Mondială a Teatrului, juriul fiind compus din personalităţi marcante ale vieţii teatrale din Ungaria: Sztarenki Pál (actor, regizor, director artistic), Seregi Zoltán (regizor), Pregitzer Fruzsina (actriţă) şi Kovács Bálint (critic de teatru).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.