Compania de Apă Arad anunţă noi lucrări pe Bulevardul Decebal

Compania de Apă Arad anunţă noi lucrări pe Bulevardul Decebal

Compania de Apă Arad anunţă demararea unor noi lucrări pe Bulevardul Decebal, de data aceasta tronsonul vizat fiind Nicolae Bălcescu – Kuncz Aladar. Este vorba despre o nouă etapă de execuţie de lucrări în cadrul proiectului ce are în vedere extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”. Aşadar, aşa cum spuneam sunt executate lucrări de reabilitare pe Bulevardul Decebal, pe tronsonul Nicolae Bălcescu – Kuncz Aladar.

„În data de 06 octombrie a fost emis Avizul de Săpătură, lucrările aprobate fiind cuprinse în cea de-a patra etapă cu termen de finalizare stabilit pentru data de 15 decembrie 2014. Etapa a IV-a cuprinde lucrări de reabilitare a canalizării menajere şi a arterei de apă. Pe această cale, conducerea Companiei de Apă cere scuze populaţiei afectate şi mulţumeşte pentru înţelegere”, precizează reprezentanţii Companiei de Apă Arad.

Lucrările de reabilitare a canalizării menajere de pe Bulevardul. Decebal sunt finalizate. În ceea ce priveşte artera de apă, la intersecţia Bulevardului Decebal cu Strada Nicolae Bălcescu există în derulare reabilitarea unui cămin de apă, corelată cu lucrarea de înlocuire a conductei din oţel cu durată de viaţă expirată cu o conductă nouă din fontă ductilă cu diametru DN600 mm, pe tronsonul Nicolae Bălcescu – Kuncz Aladar. Traficul pe acest tronson este închis total, urmând să fie redat circulaţiei după readucerea la stare iniţială a porţiunilor afectate de săpături, până la data de 15 decembrie.

„Derulat în perioada 2007-2015, întregul proiect POS Mediu are o valoare totală de 520.606.948 lei, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind obţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad”, au mai adăugat reprezentanţii Companiei de Apă Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.