Compania de Apă AVERTIZEAZĂ: Risc de ÎNGHEŢ pe reţelele de distribuţie a apei potabile

Compania de Apă AVERTIZEAZĂ: Risc de ÎNGHEŢ pe reţelele de distribuţie a apei potabile

Vremea deosebit de rece din această perioadă când, în special pe timpul nopții, se pot înregistra până la -10 grade, crește riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă.

Pentru a evita problemele, reprezentanţii companiei vă recomandă să luați măsuri de protejare a instalațiilor.

„Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, iar aceștia au obligaţia de a le întreţine şi repara. Căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. Dacă aveți instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate cu materiale termoizolante. În situația în care apometrul îngheaţă, nu folosiți apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului”, se arată în comunicat.

În luna ianuarie, anul trecut, peste 3000 de contoare de apă au fost afectate, din municipiul şi judeţul Arad, de temperaturile extrem de scăzute.

Departamentul mentenanță al Companiei de Apă Arad este pregătit să intervină cu mai multe echipe, dacă situația o va impune.

Eventualele probleme apărute la serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă din cadrul Companiei de Apă Arad, la numărul de telefon 0257/234883, sau la dispeceratul Canal, la numărul de telefon 0257/281373.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.