Compania de Apă ÎMPUTE și INUNDĂ orașul, la ANIF a venit cine trebuie, speranțe mai putând avea doar de Garda de Mediu (UPDATE: GALERIE FOTO)

Compania de Apă ÎMPUTE și INUNDĂ orașul, la ANIF a venit cine trebuie, speranțe mai putând avea doar de Garda de Mediu (UPDATE: GALERIE FOTO)

Administrația PD, PD-L și, apoi, PNL a Aradului nu a reușit nici până în prezent să rezolve problema canalizării pluviale din oraș. Și nici administrația PSD, de dinainte.

Ori de câte ori plouă, arădenii privesc cu îngrijorare spre locurile sensibile, cum e viaductul din Micălaca, strada Cocorilor sau cartierul Bujac. Și nu numai.

„Ne confruntăm, ca în fiecare an, de 30 de ani încoace, cu inundarea și blocarea drumurilor și a pivnițelor blocurilor din cauza inexistenței unei rețele de canalizare pluvială individuale/independente și funcționale în cartierele de blocuri ale municipiului Arad. An după an, după o ploaie, drumurile devin impracticabile din cauza apei de ploaie acumulate pe drum, dar și a materiilor fecale aduse la suprafață, din canalizarea menajeră, de aceeași apă de ploaie. În același timp, pivnițele blocurilor sunt umplute cu murdărie împinsă la interior de apa de ploaie, canalizată de pe drum direct în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor. Această soluție inadecvată și prejudicioasă de a canaliza apa de ploaie în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor a fost implementată de S.C. Compania de Apă Arad S.A., societate subordonată Consiliului Județean Arad”, a declarat recent Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

„Fondurile europene care au intrat timp de 13 ani în bugetul Aradului nu au fost suficiente pentru ca autoritățile locale să edifice o rețea de canalizare pluvială nouă, care să prea apele meteorice și să le canalizeze corespunzător sau măcar să reabiliteze rețeaua veche”, a mai subliniat Dorina Lupșe.

De remarcat, că există informații potrivit cărora în anumite locuri canalizarea menajeră a unor imobile ar fi deversată, cu știința reprezentanților Companiei de Apă, în canalizarea pluvială a orașului iar de acolo în Mureșel (și în Ungaria!). A spus-o nu de mult Mircea Purcaru, pe când era director la ANIF Arad, cerând să fie luate măsuri. Între timp, la ANIF a ajuns director Florin Mariș (PNL, ex-PDL), deci ne așteptăm ca problema să fie vârâtă în continuare sub preș.

Soluția ar putea veni din partea Gărzii de Mediu, care ar putea forța Compania de Apă să pună lucrurile în ordine într-un oraș gestionat în general prost.

  1. tanti dorina ai intrat in depresie sau ai insomnii? in tara situatia este mujlt mai grava,n-am stiut ca te pricepi la toate, dar rezolva problemele de unde primesti bani frumosi si nu faci absolut nimic, sau mai nou te ocupi si de politica,

    Raspunde
  2. din pacate ce se spune in articol e adevarat in Confectii cel putin

    Raspunde
  3. Cine conduce garda de mediu? Să avem oare speranțe că se va rezolva? Povești electorale!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.