Compania de Apă SOMEAZĂ abonații din Lipova să se racordeze la rețeaua de canalizare

Compania de Apă SOMEAZĂ abonații din Lipova să se racordeze la rețeaua de canalizare

Compania de Apă Arad arată, într-un comunicat de presă, că în orașul Lipova a fost finalizate lucrările la rețeaua de canalizare și există rețea de canalizare cu racord până la limita de proprietate.

„Astfel, până la data de 01.04.2017, toate imobilele care sunt branșate la rețeaua publică de apă vor trebui racordate la canalizare iar apele uzate vor trebui deversate doar în sistemul public de canalizare. Începând cu data de 01.04.2017 se va factura serviciul de canalizare iar abonații au obligația de a încheia contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare sau act adițional după caz. Abonații vor fi notificați cu privire la perioada și locația unde se vor încheia contractele, respectiv actele adiționale pentru serviciul de canalizare”, precizează reprezentanţii Companiei de Apă.

Instituţia aduce la cunoștința localnicilor acceptul de a prelua apele uzate în rețeaua publică de canalizare, arătând şi temeiul legal:

– art.6 al Anexei nr. 1 din H.G. 188/2002, modificată prin H.G. 325/2005 :”toţi deţinătorii de locuinţe individuale sau colective, ori de incinte în care se desfăşoară activităţi socio-economice, ale căror ape uzate nu pot fi epurate separat, au obligaţia să se racordeze la reţelele publice de canalizare ale localităţilor”;

             Totodată, abonații care au sisteme de colectare a apelor uzate – fose septice, puţuri absorbante, pristere – sunt obligați să ia toate măsurile sanitare pentru dezafectarea lor, odată cu racordarea la reţelele publice de canalizare, conform prevederilor legale menționate în paragraful anterior.

           – art.152 alin. 1 din Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, aprobat prin Ordinul nr.88/2007 al Preşedintelui A.N.R.S.C.: „dacă în localitate există un sistem public de canalizare, toţi utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branşament propriu, au obligaţia de a deversa apele uzate doar în reţeaua de canalizare”;

             – art.152, alin. 3 din Regulamentul-cadru aprobat prin Ordinul 88/2007 al preşedintelui A.N.R.S.C. „vidanjarea este interzisă în zonele în care există realizat un sistem public de canalizare”.

             – art. 31, alin 51 din Legea nr. 224/2015 pentru modificarea si completarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006: „Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou – înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansate care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.”

Foto: Arhiva

 

  1. Cu respect va precizez ca , canalul dumneavoastra (facut de mantuiala) este cu 30 cm deasupra canalizarii noastre.Eu unul exclud montarea pompelor care sa functioneze pe energia electrica a noastra!Ganditi …inainte sa faceti ceva…nu ca ati face foarte mult in Lipova!!!!

    Raspunde
  2. Care este distanta fata de imobil care se considera limita de proprietate si in ce temei legal a fost stabilita

    Raspunde
  3. Ce fac cei la care nu s-a executat de catre constructor camin de racord la limita de proprietate

    Raspunde
  4. Ce fac cei care si-au instalat fosa septica ecologica cu avize de la DSP si de la APM, executate cu proiect si care au incheiate contracte cu firme de vidanjare.Acestea au fost investitii pe termen lung de pe vremea cand nu se stia cand se va introduce sistem public de canalizare in zona .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.