Apă după program, în zona Gurahonț – Almaș – Dieci. Explicația oferită de Compania de Apă

Apă după program, în zona Gurahonț – Almaș – Dieci. Explicația oferită de Compania de Apă

Conducerea Companiei de Apă afirmă, într-un comunicat de presă, că „a luat act cu stupoare de mesajul sau gândurile pe care le emite actualul deputat Tripa”.

„Cum se poate pronunța acesta despre competenta sau incompetenta Președintelui CJA sau a Conducerii Companiei de Apă folosind expresii tipic comuniste („își bat joc de populație adică de popor –  si le mai cer și voturile”?). Faptul că un oarecare ajunge pentru o perioadă parlamentar, nu îl face nici mai frumos, nici mai deștept,  nici nu câștigă experiență și abilitățile necesare pentru a se pronunța despre competența altor persoane”, se arată în comunicatul Companiei de Apă.

„Articolul „critic” al deputatului Tripa se referea la lipsa apei în zona microsistemului Gurahonț, Almaș, Dieci”, despre care reprezentanții Companiei de Apă afirmă că situația este următoarea:

* Compania de Apă Arad exploatează sistemele existente, publice de apă canal, pe baza unor contracte de delegare a gestiunii și nu face investiții de extindere de capacități pe domeniul public.

    * Sistemul Gurahonț – Almaș – Dieci are ca sursă de apă frontul de captare Gurahonț, unde există o capacitate limitată de captare în situația de secetă (10-20 de zile pe an) dar suficientă în restul anului, având în vedere că, în acest microzonal, există 4 rezervoare de 500 mc.

    * Compania de Apă a luat măsura de a distribui apa în perioada de secetă după un program, astfel încât apa să ajungă la toată lumea în anumite intervale orare. 

    * Dacă se dorește o extindere de capacitate de captare trebuie ca administrația locală sau administrațiile locale să  demareze  un studiu hidrogeologic care va determina o nouă sursă de apă, va rezulta necesarul de tratare și după o proiectare adecvată, necesarul de fonduri pentru realizarea investitiei.

     * Cu proiectarea astfel realizată, UAT-ul sau UAT-urile vor  obține finanțarea (internă sau externă), se va realiza investiția  și numai după aceea va putea fi luată în exploatare de către Compania de Apă Arad pe baza contractului de delegare a gestiunii.

Potrivit comunicatului, Compania de Apă are în vedere includerea în proiectul POIM a unor investiții de extindere de capacități în această zonă, chiar dacă nu au fost cuprinse până acum, cu rezerva că acestea vor fi acceptate de București.

În plus, Compania de Apă Arad oferă scuze populației din zona microsistemului Gurahonț – Almaș – Brazii – Dieci  pentru presiunea redusă a apei sau furnizarea pe intervale orare și, totodată, face un apel de a se raționaliza la maximum consumul de apă  în perioada secetoasă, astfel încât toată lumea sa beneficieze de ea.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.