Complexul Muzeal Arad va găzdui o prelegere filosofică pe tema vieții lui Mahatma Gandhi

Complexul Muzeal Arad va găzdui o prelegere filosofică pe tema vieții lui Mahatma Gandhi

Organizația Noua Acropolă în România, filiala Arad, vă invită la prelegerea filosofică Ghandi – cautarea identității, care va avea loc duminică, 01 octombrie, de la ora 15.00,  la Complexul Muzeal Arad.

Prelegerea filosofică deschide seria conferințelor de la muzeu, programate să se desfăşoare până la sfârșitul acestui an. Prezentările au ca obiectiv lărgirea orizonturilor de cunoaștere ale omului prin aprofundarea întregii culturi şi civilizaţii a umanității

Proiectul cultural este realizat cu sprijinul financiar oferit de Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad (cu sprijinul Consiliului Județean Arad).

„Cine a fost Mahatma Gandhi? Care a fost parcursul vieții sale şi ce principii au fost fundamentul sentimentului de curaj cu care acesta şi-a transmis mesajul pentru poporul indian? De ce violența şi separatismul încorsetează ființa umană, limitându-i posibilitatea de a trăi idealuri nobile? Căutarea identității e sinonimă, din punct de vedere filosofic, cu a găsi un sens mai elevat al vieții, un vis care să ofere entuziasm şi mulțumire în munca depusă pentru împlinirea acestuia. Dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul prezentării menționăm următoarele: momente importante în viața lui Mahatma Gandhi; Ahimsa sau nonviolența; demnitate şi identitate umană; conviețuire şi concordie; curajul sau asumarea protagonismului istoric și Educația – cheia progresului. În 1 octombrie, de la ora 15.00, Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită la prelegerea ce va creiona un exemplu de viață în care se împletesc principii și valori umane universale care pot fi retrăite și în momentul prezent”, afirmă organizatorii.

Prelegerea va fi prezentată de Anda Nacu iar informații despre eveniment puteți obține la numărul de telefon 0744 781 989. Intrarea este liberă!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.