Comuna Zăbrani se pregătește pentru introducerea rețelei de gaz

Comuna Zăbrani se pregătește pentru introducerea rețelei de gaz

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat marți certificatul de urbanism care va fi utilizat în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Zăbrani și satele aparținătoare Neudorf și Chesinț.

,,Din punct de vedere tehnic, alimentarea cu gaze naturale a celor trei localități se va putea realiza din rețeaua de distribuție presiune medie propusă pentru localitatea Aluniș, comuna Frumușeni. Am demarat deja partea de avize pentru a putea avansa cu acest proiect în paralel cu investiția de la Frumușeni, astfel încât rețeaua de gaz să devină funcțională și la Zăbrani în cât mai scurt timp. Este un proiect mare, pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului, și muncim să îl transformăm din promisiune în realitate”, a declarat primarul comunei Zăbrani, Dănuț Codrean.

,,Datorită proiectului de introducere a gazului în comuna Frumușeni, unde lucrările vor începe anul acesta, există posibilitatea extinderii rețelei și în comunele învecinate. Îl felicit pe primarul Dănuț Codrean pentru că are viziune și a identificat această oportunitate pentru comuna Zăbrani, astfel încât și locuitorii de aici să beneficieze de această utilitate atât de importantă. Așa cum am mai spus, încurajez primarii să își asume acest tip de investiție, pentru că a devenit o necesitate în dezvoltarea comunităților”, a subliniat președintele Consiliului Județean Arad.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.