CONCEDIUL DE MATERNITATE ar putea fi MAI LUNG și MAI BINE PLĂTIT

CONCEDIUL DE MATERNITATE ar putea fi MAI LUNG și MAI BINE PLĂTIT

Durata minimă a concediului de maternitate ar putea crește, în curând, la 20 de săptămâni, iar remunerația primită de mămici ar putea fi de 100% din salariu.

Preşedinţia italiană a Uniunii Europene s-a declarat marţi pregătită să relanseze o propunere vizând creşterea duratei minime a concediului de maternitate la 20 de săptămâni în toate ţările Uniunii Europene, un text blocat de peste trei ani din cauza lipsei consensului între statele membre.

„Preşedinţia în exerciţiu vrea să încerce din nou să supună acest text discuţiilor celor 28 de state membre”, a declarat în faţa Parlamentului European (PE) Sandro Gozi, secretar de stat italian responsabil cu Afacerile Europene.

„Credem că merită să încercăm (…). Am putea reexamina propunerea pentru a vedea dacă există condiţiile (unui acord) şi a încerca să evităm un blocaj”, a adăugat Gozi, apreciind totuşi că demersul se anunţă dificil din cauza divergenţelor de opinii existente între statele membre.

În prezent, durata minimă a concediului de maternitate este de 14 săptămâni în UE. Numeroase ţări acordă concedii cu o durată mai mare, dar condiţiile indemnizaţiei variază foarte mult de la un stat la altul.

Ţările care se opun prelungirii concediului la 20 de săptămâni, în special Marea Britanie şi Franţa, au apreciat în 2010 că acest lucru ar induce costuri suplimentare importante, într-o perioadă de dificultăţi bugetare în Europa.

Textul vizat, propus de Comisia Europeană în 2008 şi aprobat de PE în 2010, prevede creşterea duratei minime a concediului de maternitate la 20 de săptămâni, cu o remuneraţie de 100% din salariu, şi instaurarea principiului unui concediu de paternitate remunerat.

Foto: inc.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.