CONCLUZIA Parchetului General cu privire la STRIGĂTELE DE AJUTOR ale pilotului de la SIUTGHIOL

CONCLUZIA Parchetului General cu privire la STRIGĂTELE DE AJUTOR ale pilotului de la SIUTGHIOL

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a dat publicității, miercuri dimineaţă, rezultatele experimentului judiciar făcut în cadrul anchetei legate de prăbuşirea elicopterului SMURD, în urma căreia toți cei patru oameni aflaţi la bord și-au pierdut viața.

Potrivit declarațiilor acestuia, ţipetele pilotului elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol puteau fi auzite de pe mal.

Scopul experimentului era să verifice autenticitatea unei înregistrări făcute de un martor aflat la mal şi transmisă, ulterior, televiziunilor, în care se aud victimele strigând după ajutor.

Veridicitatea clipului a fost pusă la îndoială inclusiv de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, care a susţinut că existau slabe șanse ca ţipetele să fie auzite de la o asemenea distanţă.

Experimentul realizat de procurori arată că, în principiu, ţipetele victimelor puteau fi auzite, însă raportul nu demonstrează că ele ar fi existat în realitate sau că ar fi aparţinut pilotului din elicopterul prăbuşit.

O înregistrare video în care o persoană este auzită strigând după ajutor a fost dată publicităţii după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, în 15 decembrie.

Procurorii militari investighează accidentul.

Între timp, în mass-media au apărut imagini filmate cu ajutorul unei drone, iar reprezentanţii firmelor care au fabricat elicopterele de tipul celui prăbuşit au efectuat expertize şi susțin că tragedia nu s-a produs din cauze tehnice.

Foto: digi24.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.