Concursul Internațional de Șah „Arad Open” a ajuns la a X-a ediție! Sute de participanți români și străini

Concursul Internațional de Șah „Arad Open” a ajuns la a X-a ediție! Sute de participanți români și străini

Ajuns la cea de-a X-a ediție, festivalul de șah arădean s-a impus ca și cel mai prestigios turneu de șah din țară. Concursul Internațional de Șah „Arad Open” se va desfășura în perioada 6-13 august 2017 și se adresează atât adulților, cât și copiilor.

Concursul va avea loc în cadrul acestui festival, pe lângă multe alte manifestări. Turneul principal durează șapte zile, iar în cadrul acestuia vom avea două secțiuni: secțiunea Masters și secțiunea turneului de copii, la care au participat anul trecut peste 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Și în acest an vom avea foarte mulți participanți din străinătate, la ediția precedentă fiind prezenți mari maeștri din peste 25 de țări. Sperăm într-o prezență cât mai numeroasă și să depășim pragul de 400 de participanți!”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, Sandu Ungureanu, vicepreședintele comitetului de organizare a Festivalului Internațional de Șah „Arad Open”.

„Dacă la prima ediție au fost câteva zeci de participanți, anul trecut am avut aproape 400 de participanți, iar anul acesta contăm pe o prezență și mai numeroasă. Casa Româno-Chineză, filiala Arad, se alătură autorităților locale și celorlalți sponsori privați în susținerea acestui turneu, considerând șahul (ca sport al minții) o punte de legătură multiculturală, Republica Populară Chineză apreciind foarte mult șahul (dovadă fiind supremația mondială în șahul feminin din ultimii ani). Exprimându-ne încrederea că și ediția din acest an va fi un real succes, urăm succes organizatorilor și participanților la acest prestigios festival șahistic”, a declarat prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.