Conducerea CJA, ACUZATĂ că „joacă murdar” și împarte BUGETUL pentru localități pe criterii POLITICE

Conducerea CJA, ACUZATĂ că „joacă murdar” și împarte BUGETUL pentru localități pe criterii POLITICE

Florin Tripa, deputat social-democrat arădean, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă convocate „ad-hoc”, despre neregulile ședinței Consiliului Județean Arad, care va avea loc mâine.

Deputatul compară modul de lucru al conducerii CJA cu cel al comuniștilor și susține că nu este normal ca aleșii județeni să nu primească materialele privind bugetul care se va aloca localităților arădene nici până acum, ținând cont să este nevoie de timp pentru formularea și discutarea amendamentelor la proiect.

„Ieri am aflat, spre surprinderea noastră, că mâine, de la ora 13, se discută la Consiliul Județean alocările de cote defalcate de către autoritățile locale. Bineînțeles că am avut o discuție împreună cu colegii mei referitoare la materialul pe care îl așteptăm și am hotărât astăzi să venim la birou și să pregătim amendamente pe acest buget. Surpriza a fost că nu a venit nici un material, nici până la această oră. Iar modelul de lucru este în felul următor: mâine sunt comisii la 12:30, iar la 13:00 plenul. Omenește nu ai cum să pregătești un amendament în 30 de minute. Eu cred că domnii de la CJA ar trebui să își revizuiască comportamentul de faraoni și să pună la dispoziție, măcar în cursul serii, colegilor mei consilieri județeni, materialele privind ceea ce au decis dânșii, ca să putem lucra pe amendamente. Așa e normal într-o țară democratică să fie totul la transparență. Cota pe care CJA, conform legii, de 7,5 o transferă către autoritățile locale, noi considerăm că mâine, și știu 100% că va fi vineri, se va distribui arbitrar. Eu nu cred că este normal ca o comunitate care a votat cu un primar al PSD să fie pedepsită că are un primar social-democrat în comuna sau în orașul respectiv. Guvernul României nu a alocat bani pe criterii politice, sau economice, la «firme de casă», iar noi o să monitorizăm strict unde merg banii în localitățile cu primari liberali și o să vă arătăm săptămânal ce vor face cu acele sume”, declară Tripa.

„Dacă mergeți prin județ veți vedea comune super dezvoltate, care au canalizare, apă, drumuri, cămine culturale etc. și veți vedea localități care nu au fost de coloratura politică a CJA, subdezvoltate, ceea ce nu este normal. Eu nu cred că e în interesul președintelui CJA, Marinel Cionca, să transforme județul în feudă. Îl somez public ca măcar în ultimul ceas, ca măcar diseară să ajungă la colegii mei maculatura necesară pentru ședința de mâine. Este inadmisibil, acest mod ce lucru cred că l-au mai avut comuniștii”, susține deputatul social-democrat.

Florin Tripa a adăugat că a primit numeroase solicitări din partea primarilor din județ (de exemplu, din Păuliș, Pâncota, Moneasa), care se plâng că nu au fonduri pentru a implementa proiecte precum școli, drumuri, canalizare etc., pe când, spune deputatul, comunele și orașele unde primarii sunt liberali primesc sume colosale de bani, dând ca exemplu Ghiorocul.

  1. nimic nou sub soare. s-a mai intamplat si in trecut: banii merg acolo unde „trebuie” nu unde e nevoie de ei

    Raspunde
  2. minti ca de obicei TRIPANE .MINTI.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.