Conducerea PNL a DEMISIONAT, dar rămâne pe funcție până la Congres!

Conducerea PNL a DEMISIONAT, dar rămâne pe funcție până la Congres!

Întreaga conducere a Partidului Național Liberal a demisionat din funcție, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la scrutinul de duminică.

Antonescu a declarat, în repetate rânduri, că dacă PNL obţine mai puţin de 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Rezultatul PNL este sub aşteptările liberalilor: „Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal!”, scria Crin Antonescu pe pagina oficială de presă cu puțin înainte de ora prânzului.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, și-a anunțat demisia luni dimineață din această calitate, precum şi din cea de membru al Biroului Politic Național.

„Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri (duminică -n.r.) şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic”, a anunţat, luni, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Sibiu, Klaus Iohannis.

La alegerile europarlamentare de duminică, la Sibiu PNL a obţinut 17,91 la sută din voturi, în timp ce Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,19 la sută.

Anterior declaraţiei susţinute de Iohannis, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că scorul partidului la europarlamentare este sub aşteptările liberalilor, precizând că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii şi că va face acest anunţ în şedinţa BPN.

„La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo”, a spus Crin Antonescu.

Conducerea demisionară va asigura și interimatul până la Congresul Extraordinar al PNL, care va avea loc, cel mai probabil, peste două săptămâni.

Foto: Facebook

  1. Pe cand demisia PNL Arad? sau astia se ascund acum ca potarnichile ….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.