Conducerea UTA-ei, fără reacție la declarațiile lui Stanciu! A reacționat, în schimb, Suporter Club UTA

Conducerea UTA-ei, fără reacție la declarațiile lui Stanciu! A reacționat, în schimb, Suporter Club UTA

Suporter Club UTA a reacționat după ce Daniel Stanciu, directorul executiv al celor de la FC Argeș, a cerut un control antidoping cu ocazia partidei de mâine, din Trivale, aruncând cu noroi în puștiul minune al Aradului, Rareș Pop.

Asociația suporterilor s-a simțit datoare să intervină cu atât mai mult cu cât conducerea clubului UTA nu a avut nici o reacție la afirmațiile denigratoare ale oficialului piteștean.

„În dubla calitate de asociație care are ca obiectiv asumat prin statut protejarea bunului nume al clubului UTA și de membri în Asociația Fotbal Club UTA dorim să ne exprimă revolta față de cele afirmate vineri seară de către directorul executiv al clubului FC Argeș, Daniel Stanciu, într-o emisiune televizată de către postul Digi Sport 1.

Nu ne deranjează absolut deloc soliciatarea clubului FC Argeș ca la partida de luni dintre FC Argeș și UTA să se efectueze un control antidoping însă nu putem tolera ca onoarea și cinstea unui jucător al echipei noastre, cu atât mai mult a unui copil de 17 ani să fie pusă în discuție fără niciun fel de dovezi, în văzul întregii țări.

Rareș Pop este înainte de a fi un fotbalist, un copil cu o educație exemplară, crescut într-o familie cu valori morale puternice. Este un elev eminent al unui liceu de renume pe plan național, Colegiul Național Moise Nicoară. Este un copil inteligent care se exprimă fluent, coerent și cu substanță, lucru rar pentru fotbaliștii zilelor noastre. Este un copil care dă totul la antrenamente și în meciuri fără să trișeze școala sau să facă rabat de la educație. Este un copil care are parte de un program personalizat, extrem de încărcat, tocmai pentru a reuși să se ridice la înălțimea provocărilor ridicate atât de școală cât și de statutul de fotbalist profesionist. Este un copil care tratează fotbalul cu pasiune și respect, își lasă pe teren și ultima picătură de energie, nu trișează, nu simulează și nu are niciun fel de preocupare către aspectele de can-can ale vieții de fotbalist. Este un copil care nu produce știri legate de tatuajele sale, ieșirile din cluburi sau fotomodelele care «pigmentează» viața personală a altor fotbaliști, ci doar știri despre lucrurile pe care le face în teren.

Acesta este Rareș Pop și de aceea este iubit în Arad. Nu avem pretenția să fie iubit de toată țara, dar avem pretenția să fie respectat din motivele expuse mai sus. Nu putem să nu avem un gust amar constatând că în numele unui drept la exprimare prost înțeles, lui Daniel Stanciu i s-a permis să terfelească onoarea acestui copil, fără să i se ceară fie să producă dovezi fie să se oprească. Dreptul la liberă exprimare nu înseamnă dreptul la calomnie, fie ea și mascată sub masca ipocrită a îndoielilor.

De la Daniel Stanciu nu avem pretenții și așteptări. Daniel Stanciu a demonstrat în urmă cu ceva ani că nu este capabil să facă față unei confruntări între bărbați. Pe cale de consecință acum încearcă să atace un copil. Doar că acest copil este cu mult mai bărbat decât a fost, este și va fi vreodată Daniel Stanciu. Iar acest lucru îl va demonstra atât viitorul imediat cât și carierele celor doi.

Nu putem de asemenea să nu constatăm cu tristețe și revoltă că deși au trecut 48 de ore de la acest atac mizerabil la cel mai important simbol prezent al acestei echipe (care și așa duce mare lipsă de jucători reprezentantivi), actuala conducere nu a avut nicio reacție. Când este criticat de suporteri pentru managementul său, Alexandru Meszar știe să găsească drumul către emisiunile tv naționale unde, spre deosebire de ce i se întâmplă la contactul cu presa arădeană pe care o ocolește tocmai din acest motiv, are parte doar de mingi ridicate la fileu. Așa cum știe să apară pe posturile naționale atunci când îi servește interesului său personal, ar fi trebuit ca domnul Alexandru Meszar să o fi făcut imediat, chiar aseară, când a fost terfelită onoarea unui copil care aleargă până la epuizare cu emblema clubului pe piept. Și dacă nu din respect pentru calitatea umană a jucătorului Rareș Pop, măcar din considerente economice, în calitatea și perspectivele acestui tânăr stând probabil multe dintre proiecțiile financiare viitoare ale auto-asumatului manager al clubului UTA.

Solicităm așadar public conducerii clubului UTA să facă toate demersurile necesare pentru ca poziția exprimată de acest comunicat referitoare la declarațiile lui Daniel Stanciu să fie prezentată public, la nivel național, în condiții de audiență similare celor în care a fost făcută declarația inițială. De asemenea, solicităm clubului UTA să îi ceară pe cale oficială lui Daniel Stanciu să retracteze toate declarațiile făcute la adresa lui Rareș Pop iar dacă nu să acceseze toate pârghiile regulamentare și legale pentru ca acesta să fie tras la răspundere.”

Pentru noi doar UTA contează!

UTA Liberă!

Suporter Club UTA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.