Conferință internațională, la UVVG Arad

Conferință internațională, la UVVG Arad

UVVG Arad a găzduit în data de 28 septembrie, în campusul universității, în sistem hibrid, conferința internațională „Drept și societate – tendințe și perspective în context intern și internațional”.

La eveniment au luat parte studenți, masteranzi și cadre didactice ale Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile” (UVVG) Arad, elevi ai Liceului Particular  „Vasile Goldiș”, partenerii proiectului, precum și reprezentanți ai unor autorități publice locale. De asemenea, la conferință au participat cadre didactice de la Universitatea din Uzhhorod – Facultatea de Drept, Association of International Educational and Scientific Cooperation din Uzhhorod, Universitatea din Oradea – Facultatea de Drept, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Conferința face parte din proiectul cu același nume, aflat la cea de-a doua ediție, și este cofinanțat de Asociaţia pentru cultură, educaţie şi tineret „Vasile Goldiş” Arad, în cadrul programului Proiecte Tineret, Învăţământ şi Recreative 2023.

Cunoașterea şi respectarea normelor de drept sunt elemente definitorii ale atitudinii civice şi contribuie la promovarea valorilor sociale consacrate prin actele normative, precum şi la construirea unei societăți democratice, fundamentate pe supremaţia legii. Conferința a avut ca obiectiv diseminarea cunoștințelor juridice la nivelul tinerilor (elevi, studenţi/masteranzi), cadrelor didactice și comunității locale, prin publicarea volumului colectiv urmărind-se creșterea gradului de informare a beneficiarilor privind aplicarea reglementărilor juridice în societate, asimilarea de către tineri a valorilor civice, formarea atitudinii corecte a acestora faţă de bunurile materiale şi valorile spirituale, dar și încurajarea participării tinerilor la viața socială şi asumarea de responsabilități.

Sursa foto: UVVG Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.