Conferințele Dilema Veche revin la Arad

Conferințele Dilema Veche revin la Arad

După ce ediția arădeană din 2020 a fost anulată de condițiile pandemice, Conferințele Dilema Veche revin în acest an în orașul nostru, în perioada 12 – 14 august.

Conferințele Dilema Veche au fost demarate în 2019 la Arad prin colaborarea echipei Festivalului de Științe Umaniste cu redacția celei mai prestigioase reviste de cultură din România.

Invitații confirmați pentru anul acesta, la Arad sunt: scriitorii Ioan T. Morar și Adriana Babeți, rectorul UBB, profesorul Daniel David, Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, fostul director al Operei vieneze, Ioan Holender, și pianiștii Andrei Vieru și Ana Silvestru.

Cu toții sunt invitați să conferențieze și să dialogheze în jurul temei ediției arădene: Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil. Moderatorul Conferințelor va fi, ca de obicei, redactorul-șef al revistei Dilema veche, Sever Voinescu.

Cred că e important pentru proiectul nostru, ca și pentru oraș, să continuăm să avem o ediție arădeană a Conferințelor. Colaborarea noastră cu instituțiile locale a fost mereu excelentă, dovadă fiind chiar faptul că acest concept de eveniment, unic pe piața culturală din România, s-a născut aici, la Arad, și datorită acestei bune colaborări. Anul acesta am ajuns deja cu Conferințele la Timișoara, suntem acum la Arad și vom continua în toamnă la Cluj-Napoca, avem discuții pentru ediții la Oradea și la Iași, însă acasă, asta apropo și de tema ediției, ne simțim mult mai bine decât în deplasare”, declară Cătălin Lazurca, director executiv Conferințele Dilema veche.

Programul pe zile și ore de la Arad este foarte aproape de a fi finalizat, urmând să fie comunicat de organizatori în curând. Ca de obicei, intrarea va fi liberă la toate evenimentele, neplătindu-se bilet, accesul făcându-se în limita locurilor disponibile și cu respectarea condițiilor sanitare în vigoare la data desfășurării.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.