Conflictul dintre conducerea Zonei Libere și CJA: Interese politice și de altă natură

Conflictul dintre conducerea Zonei Libere și CJA: Interese politice și de altă natură

Este de notorietate deja conflictul dintre Cristina Bibarț, directorul Zonei Libere Curtici – Arad, și conducerea Consiliului Județean Arad, legat de diminuarea suprafeței zonei libere și schimbarea Consiliului de Administrație al aceleiași entități.

Situația este una de natură să ne pună pe gânduri. Și o să explicăm de ce. În primul rând, așa cum se cunoaște, Cristina Bibarț este nimeni alta decât soția lui Călin Bibarț, primarul municipiului Arad. Și tot așa cum bine se știe, Călin Bibarț este pe față cu Ludovic Orban în ceea ce privește lupta pentru șefia PNL care se dă zilele acestea între Orban și Cîțu. Așa că este foarte probabil ca gruparea Falcă – Cionca, poziționată de partea lui Florin Cîțu, să exercite o presiune pe Călin Bibarț prin intermediul soției sale. Cu alte cuvinte, dacă nu este cuminte, lui Bibarț i se arată pisica! Adică, prin schimbarea Consiliului de Administrație de la Zona Liberă și desemnarea în cadrul acestuia a unor persoane obediente față de regimul Falcă – Cionca, Cristinei Bibarț i se pregătește, de fapt, debarcarea din funcția de director. Dar, numai dacă Bibarț (el, că el este miza!) nu este cuminte și nu se dă pe brazdă.

Deocamdată, să spunem că două – trei nume din noul Consiliu de Administrație al Zonei Libere ne-au atras atenția în mod deosebit, unul chiar mai mult decât toate, dar vom reveni asupra subiectului.

Pe de altă parte, nu putem ignora nici interesul financiar major legat de terenul care i s-a luat Zonei Libere, teren pentru care la o ,,simplă solicitare Consiliul Județean și Instituția Prefectului s-au executat și au inițiat o hotărâre de guvern pe repede înainte, ca să fie bine, să nu fie rău.

Deci, ce se ascunde în spatele conflictul dintre conducerea CJA și Cristina Bibarț? Interese politice sau de altă natură? Sau și unele și altele? Concluzia, data viitoare. Sau, dățile viitoare.

  1. lasati-i sa se sfasie intre ei. e cel mai bun lucru care li se poate intampla politicienilor

    Raspunde
  2. […] post Conflictul dintre conducerea Zonei Libere și CJA: Interese politice și de altă natură appeared first on […]

    Raspunde
  3. De amintit și Coldea, susținătorul lui Bibarț, fără de care acesta ar fi fost de mult ejectat din PNL Arad.

    Raspunde
  4. […] Conflictul dintre conducerea Zonei Libere și CJA: Interese politice și de altă natură […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.