Consilierii județeni au votat sumele pentru beneficiarii din centrele DGASPC Arad

Consilierii județeni au votat sumele pentru beneficiarii din centrele DGASPC Arad

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa ordinară sumele pentru persoanele adulte cu handicap  îngrijite şi protejate în centre rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad.

Conform legii,  decontarea cheltuielilor dintre autorităţile publice locale urmează să se facă în baza unui cost mediu lunar, calculat pentru centrul în care  beneficiarul este îngrijit şi protejat, din care se scade contribuţia de intreţinere datorată de către persoana cu handicap.  La stabilirea costului mediu lunar se iau în calcul cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii, decontarea efectuându-se lunar pentru luna anterioară.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad în anul 2018 au fost asistate, în medie, un număr de 215 persoane adulte cu handicap.

Persoanelor adulte cu dizabilităţi, ocrotite şi protejate în centrele de adulţi aflate în subordinea DGASPC Arad le sunt asigurate, prin personal specializat, toate serviciile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.