Consilierii locali SUNT DE ACORD cu alocarea a peste 4 MILIONE DE EURO din bani publici pentru Stadionul UTA

Consilierii locali SUNT DE ACORD cu alocarea a peste 4 MILIONE DE EURO din bani publici pentru Stadionul UTA

Consilierii locali municipali au avut astăzi pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare un nou proiect de hotărâre privind stadionul UTA.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 555/2019 „SF – privind aprobarea refacerii documentației tehnico-economice – studiu de fezabilitate –  și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA, modificări și completări”– inițiativa primarului.

Astfe, pe lângă întârzierile foarte lungi și repetate, din cauză să stadionul nu respectă în totalitate normele UEFA, necesită noi lucrări, extrem de costisitoare. Mai exact, lucrări în valoare de 4,4 milioane de euro, bani alocați atât din bugetul local, adică din bani publici, cât și „din alte surse atrase în condițiile legii”.

Proiectul prevede aprobarea finanțării restului de executat în valoare de 21.050.971 lei inclusiv TVA, din care C+M,  14.832.804 lei inclusiv TVA. Acesta a obținut unanimitate de voturi.

Luarea acestei decizii a fost necesară în vederea continuării lucrărilor demarate de municipalitate la Stadionul „Francisc Neumann”. Aleșii locali au fost de acord cu finanțarea lucrărilor necesare pentru finalizarea stadionului, lucrări în valoare de aproximativ 21 milioane lei, spun reprezentanții Primăriei.

„Era necesară această actualizare a indicatorilor tehnico-economici și financiari pentru a putea merge mai departe. Practic vorbim despre aducerea la zi a tuturor documentațiilor și evident a implicațiilor tehnice și economico-financiare. Am dispus personal un audit pentru a mă asigura că nu se fac plăți duble. Au fost verificări, am primit în scris că nu sunt probleme, prin urmare dați-mi voie să cred specialiștii și pe cei care generează documente și le semnează și mai puțin pe cei de pe margine care mă rog, sunt în campanie electorală”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Deputatul USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, a participat la ședința Consiliului Local de astăzi, adresând administrației locale o serie de întrebări privind gestionarea proiectului de modernizare a noului stadion municipal.

Redăm mai jos intervenția sa: „Doresc să încep prin a declara că atât eu, cât și partidul pe care îl reprezint, am înțeles și susțin necesitatea acestui demers, de a aloca fondurile necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Personal, îmi doresc la fel de mult ca orice arădean care este și suporter al UTA-ei, ca cel mai puternic brand al Aradului să beneficieze cât mai repede de un stadion funcțional, adaptat cerințelor moderne. Vedem astăzi că arădenii vor trebui să scoată din propriul buzunar mai bine de 60 de milioane de lei pentru acest stadion. Investiția este un efort deosebit pentru comunitate, fiind fără îndoială cea mai importantă și mai vizibilă lucrare de mare infrastructură orașul nostru”.

„Pentru aceasta și în numele locuitorilor din municipiu care m-au votat atât pe mine și USR, cred că sunt îndreptățit să cer administrației locale să vină în fața alegătorilor cu explicații decente și plauzibile, care să răspundă la următoarele întrebări:

– De ce acum 6 ani a fost acceptată o ofertă pentru construirea unui stadion care față decel supus azi la vot avea în plus un acoperiș și învelitori laterale moderne, precum și un al treilea etaj (la care s-a renunțat), la aproape jumătate din prețul de acum?
– Care este explicația subevaluării (pentru că acum vedem limpede că a fost o subevaluare) din oferta de atunci? Prețul aproape dublu din prezentnu se poate justifica nici prin adăugirile la fundație, nici de modificarea legislației privitoare la incendii, nici de gradația UEFA superioară.
– Dacă banii oferiți de CNI, pe care acum i-am pus din propriul buzunar (10 milioane de lei pentru nocturnă și gazon) vor fi solicitați actualului guvern, pentru a mai reduce povara de pe umerii orașului, așa cum s-a promis inițial?
– Mai doresc să întreb dacă firma care a eșuat la prima încercare va mai fi primită să încerce din nou, ceea ce nu a reușit de prima dată?
– Când veți da curs cererilor adresate conform legii 544, prin care am solicitat documentația prin care s-a renunțat la anumite lucrări la stadionul UTA (73822/26.09)?
Vă mulțumesc!”, spune Sergiu Vlad.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.