Consilierul independent Marin Lupaș susține realizarea de străzi pietonale în Arad

Consilierul independent Marin Lupaș susține realizarea de străzi pietonale în Arad

Consilierul municipal independent Marin Lupaș consideră un pas înainte includerea în strategia pe sănătate a Aradului a realizării a cel puțin cinci străzi pietonale. Cu toate acestea, formularea este destul de vagă iar ideea ar merita un proiect mai clar, cu termene de realizare precise, consideră consilierul local.

„Nu aș dori să rămânem la stadiul unor declarații de intenție vagi și să nu se realizeze nimic ani de zile. Propun o dezbatere cu opinia publică și cu specialiștii pentru a alege străzile care ar urma să fie destinate exclusiv pietonilor. Nu aș dori ca doar o minte luminată să ne pună în fața faptului împlinit. Eu susțin realizarea unui spațiu pietonal pe relația Parcul Reconcilierii – strada Mețianu – Piața Avram Iancu, despre care a vorbit și primarul Falcă. Doar că după un deceniu este cazul să trecem de la vorbe la fapte”, a declarat consilierul independent Marin Lupaş.

„Oricum, consider că străzile pietonale trebuie incluse într-o concepție urbanistică mai amplă, care să țină cont de traficul auto și de posibilitatea de a dezvolta spații de agrement, piațete amenajate, în stilul orașelor europene. Atât Piața Catedralei cât și Piața Avram Iancu sunt potrivite pentru un astfel de proiect. Realizarea unor străzi pietonale izolate, așa cum este acum cazul străzii Mețianu, nu ajută prea mult”, adaugă Lupaș. „Evident, aștept cu interes propunerile cetățenilor și alte proiecte, în dorința de a avea unor oraș funcțional, mai frumos. După campania electorală și alegeri, când se poate discuta normal în CLM, sper să inițiem o dezbatere în acest sens”, a concluzionat consilierul Marin Lupaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.