Consiliul Județean aduce peste zece milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere. Lucrările au început!

Consiliul Județean aduce peste zece milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere. Lucrările au început!

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, au prezentat astăzi detalii privind proiectul de modernizare a drumurilor județene transfrontaliere.

Consiliul Județean Arad a aprobat astăzi cofinanțarea proiectului. Astfel, cu o investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro, Consiliul Județean a adus 10,1 milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale. Tronsonul care va fi modernizat este de 32,5 km, pe traseul Curtici – Sânmartin – Socodor – Nădab.

Prin construirea șoselei de centură a orașului Curtici și a tronsonului Socodor – Nădab, se va scoate traficul de tranzit din Curtici și Chișineu Criș (parțial, pe relația Vărșand-Arad). Centura orașului Curtici va fi finanțată de Primăria orașului Curtici, pe o lungime de 7,3 km. „Am insistat foarte mult pentru acest proiect, care creează un culoar paralel cu Drumul Național 7 și degrevează de trafic unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul României. Consiliul Județean Arad a câștigat, cu acest proiect, întregul buget alocat regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Lucrările la rețeaua de drumuri transfrontaliere au început pe tronsonul Nădlac – Pereg, modernizat în toamna anului 2018.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a precizat: „Este un proiect ambițios, foarte important pentru vestul județului, care face parte din strategia noastră de a uni orașele din această zonă: Nădlac, Pecica, Curtici și Chișineu Criș. Finalizând aceste drumuri, vom avea o rețea de infrastructură bine pusă la punct și poate vom convinge guvernul României să deschidă și alte puncte permanente de trecere a frontierei pe raza județului Arad”.

  1. Sa nu aiba structura electorala, adica sa devina inpracticabila dupa 3-5 ani.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.