Consiliul Judeţean Arad: „Noi nu încălcăm legea! Imunitatea parlamentară nu ar trebui să fie un refugiu pentru deputatul Tripa!”

Consiliul Judeţean Arad: „Noi nu încălcăm legea! Imunitatea parlamentară nu ar trebui să fie un refugiu pentru deputatul Tripa!”

Consiliul Judeţean Arad îi solicită deputatului social-democrat Florin Tripa să probeze afirmaţiile cu privire la „ilegalităţile din licitaţia pentru deszăpezire”, făcute prin intermediul a două comunicate de presă.

„Nicio firmă nu a depus oferte la licitaţia pentru deszăpezirea judeţului Arad, pentru niciunul dintre cele cinci loturi. În consecinţă, SEAP a anulat procedura din punct de vedere administrativ, la data de 3.10.2017, ora 16.00, acesta fiind termenul limită de depunere a ofertelor. Deci, NU pentru ilegalităţi, cum greşit susţine deputatul Tripa, ci cu următoarea menţiune: Nu a fost depusă nicio ofertă sau au pus depuse oferte care, deşi pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluţiilor tehnice şi/sau financiare. Baza legală în urma căreia a fost anulată licitaţia este confirmată de Legea nr. 98/2016, privind achiziţiile publice, articolul 212, aliniatul (1), litera a): „(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, precizează reprezentanții Consiliului Județean Arad (CJA)

„Licitaţia va fi reluată. Facem precizarea că în ciuda comunicatului de presă al deputatului Florin Tripa în această fază a licitaţiei ea nu mai putea fi anulată de niciun funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean Arad, întrucât sistemul de achiziţii publice este electronic, aşa cum îi spune şi numele! Consiliul Judeţean Arad îi solicită deputatului Florin Tripa să îşi probeze afirmaţiile făcute cu privire la ilegalităţile din licitaţia pentru deszăpezire, făcute prin intermediul a două comunicate de presă. Chiar dacă are imunitate parlamentară şi cu atât mai mai mult cu cât funcţia pe care o ocupă este una ce presupune coerenţă şi corectitudine, deputatul Tripa este obligat să fie responsabil, onest şi să nu facă afirmaţii mincinoase care dăunează imaginii unei instituţii publice sau unor persoane fizice. Imunitatea parlamentară nu este un refugiu, un permis de insultare a oricui sau de răspândire a unor mesaje vădit neadevărate, cu scopul de a denigra persoane sau instituţii”, adaugă reprezentanții CJA.

Consiliul Județean Arad îi cere deputatului Tripa să lămurească public următoarele afirmaţii pe care acesta le-a făcut: „Care sunt ilegalităţile ce le-a «demascat» cu privire la contractul de deszăpezire? Care este firma pentru care «se pregătea licitaţia cu dedicaţie»? Care sunt acele «nereguli grave»  pe care Florin Tripa le-a sesizat în caietul de sarcini?”

„Constatăm că în lipsa argumentelor unii sunt tentaţi să folosească politica intimidării fizice sau verbale. Consiliul Judeţean este o ţintă a deputatului Florin Tripa, după ce i-a solicitat acestuia în repetate rânduri să susţină proiectele Aradului, să aducă în Arad fonduri pentru investiţii şi dezvoltare, să reprezintele interesele judeţului nostru în Parlament. Faptul că deputatul Tripa face afirmaţii grave, fără nicio acoperire în realitate, este regretabil, dar ne arată că, în continuare, Consiliul Judeţean luptă de unul singur, fără susţinere parlamentară, pentru a rezolva problemele importante ale Aradului”, concluzionează reprezentanții CJA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.