Consiliul Județean Arad va depune un amendament la Legea Salarizării Unitare

Consiliul Județean Arad va depune un amendament la Legea Salarizării Unitare

La inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Arad Claudia Boghicevici, în cadrul instituției a avut loc, vineri, o dezbatere publică având ca temă proiectul Legii Salarizării Unitare în varianta adoptată de Senatul României.

Dezbaterea a venit ca urmare a problemelor și aspectelor neclare constatate la nivelul actului normativ deja adoptat de Prima Cameră a Parlamentului, în ideea de a corecta în timp util aceste neconcordanțe înregistrate în sistemul public de salarizare, pe anumite paliere, în special în ceea ce privește administrația publică locală.

„Mai multe primării din județul Arad și unități subordonate ne-au solicitat clarificări, iar aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad a sesizat că nu sunt stabilite criterii clare la nivelul Consiliilor Locale și Consiliilor Județene în baza cărora se va face retribuirea personalului. În cazul unor instituții din sănătate, cultură, educație, care sunt în subordinea Consiliilor Județene, există anexe privind stabilirea funcțiilor și a salariilor, or în cazul administrației publice există DOAR anexe referitoare la funcții”, arată reprezentanții Consiliului Județean Arad.

„În urma dialogului cu partenerii noștri sociali, cu instituțiile din subordinea Consiliului Județean, cu lideri de sindicate, cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate, cu ONG-uri, am solicitat să fim invitați în cadrul unui grup de lucru, la nivelul Parlamentului României, care va dezbate aspectele sensibile, eliminarea inechităților și neconcordanțelor acestei legi, având în vedere impactul pe care actul normativ îl va avea în toate straturile societății. În acest context, am formulat un amendament prin care am arătat că este necesară stabilirea unor criterii unitare pentru posturile din administraţia publică locală, în vederea evitării  discrepanţelor între judeţe, regiuni, în  funcţie de resursele financiare de care dispun, precum şi între categoriile profesionale, în vederea instituirii unui tratament egal cu privire la personalul din sectorul bugetar care prestează aceeaşi activitate şi are aceeaşi vechime în muncă şi în funcţie. De asemenea, susținem asigurarea de salarii de bază egale pentru muncă cu valoare egală”, a declarat vicepreședintele CJA Claudia Boghicevici.

  1. PSD – ul iar își bate joc de români, prin legea aceasta doreşte să transfere toate cheltuielile cu salarile, la primarii și la consiliile județene.  Ei spun  că cei care au bani să dea salarii mai mari iar cei care nu au bani să scadă salarile sau chiar sa dea oameni afară.Este o lege care va face discrepanță intre salarile din  județele care apartin PSD ului , care vor primi bani mai mulți pentru salarii şi județele PNL -ului unde guvernul  nu va da bani și oamenii vor  zice ca administrația locală nu vrea sa le mărească salarul. PSD -iştii  dovedesc încă o dată că nu îi interesează cetățeanul, ci doar interesele lor de grup.

    Raspunde
  2. Nesimtita, dupa ce a sustinut taierea salariilor si pensiior in regimul basescu, acum vezi doamne e de partea salariatilor! javra!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.