Constantin Traian Igaş: „Guvernul Ponta, fabrică de şomeri”

Constantin Traian Igaş: „Guvernul Ponta, fabrică de şomeri”

Numărul şomerilor a crescut cu peste 19.000 în iulie faţă de iunie, ajungând la 460.990, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Senatorul PDL de Arad Constantin Traian Igaş este de părere că România este pe calea recesiunii, o recesiune creată de Guvernul PSD de această dată, nu de contextul internaţional.

„Guvernul PSD este campionul scăderii economice, a creat mai mulţi șomeri decât a adus criza mondială resimţită în România în anii 2010-2012. Dar aceşti şomeri nu sunt în Arad, judeţ fruntaş la gradul de ocupare a pieţei muncii, ci în judeţele păstorite şi îmbuibate de fonduri guvernamentale de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, judeţe ca Gorj, Teleorman, Olt, etc.”, declară senatorul arădean, Constantin Traian Igaş (foto).

În Gorj numărul de şomeri a crescut cu 1.279 de persoane, în Teleorman cu 1.245 de persoane. În acelaşi timp au crescut şi investiţiile publice din banii statului în aceste judeţe.

„Mai mulţi şomeri înseamnă vreo 52 de milioane de lei din banii românilor către ajutoarele de şomaj, ceea ce este de înţeles pe de o parte. Pentru mine, ca senator arădean, este inacceptabil să văd cum Aradul este blocat complet şi proiectele nefinanţate, în timp ce Gorjul lui Ponta primeşte vreo 5,5 milioane de euro, aproape jumătate din banii alocaţi subvenţiilor pentru şomaj”, mai precizează Igaş.

„Rămâne întrebarea, ce se întâmplă cu banii mulţi care se duc înspre gorjeni în defavoarea arădenilor, din moment ce judeţul Gorj tot trage în jos bugetul de stat la care contribuim cu toţii?”, se întreabă senatorul PDL, Traian Igaş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.