Constantin Traian Igaș participă la sesiunea anuală a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO

Constantin Traian Igaș participă la sesiunea anuală a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO

Senatorul Constantin Traian Igaș, președinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, a dat curs invitației de a participa la cea de a 39-a sesiune anuală a Comitetului Patrimoniului Mondial (CPM) al UNESCO, care are loc în perioada 1 – 4 iulie la Bonn, în Germania.

În acest an, comisia va examina 36 de candidaturi, dintre care douăzeci au primit sprijin din partea organismelor consultative responsabile pentru evaluarea înregistrărilor. „Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Culturii au retras dosarul României, Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”, Tîrgu Jiu, deoarece nu a primit girul ICOMOS, organism consultativ al UNESCO, iar în cazul unei candidaturi respinse nu se mai poate depune o alta pe aceeași temă. Dosarul a fost retras în ideea unei noi abordări care să permită acceptarea unor demersuri privind operele lui Constantin Brâncuși”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaș.

De asemenea, în cadrul celei de a 39-a sesiuni, Comitetul UNESCO va revizui și lista siturilor aflate „în pericol”, în număr de 46 până astăzi.

„Voi participa și la manifestările culturale consacrate patrimoniului mondial din România, manifestări ce vor avea loc la Consulatul general al României la Bonn”, afirmă senatorul Constantin Traian Igaș.

Comitetul Patrimoniului Mondial este cel mai important comitet UNESCO, reglementat de una din cele mai vechi convenții interstatale (Convenția din 1972 privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural). Este compus din reprezentanți din 21 de țări alese pentru șase ani și stabilește ce obiective vor face parte din Lista patrimoniului mondial.

Loading...
 1. Cum se tine el de drapelul Romaniei ca de o draperie cand ajunge acasa beat.

  Raspunde
 2. de apreciat ca sunteti alaturi de oameni. succes in tot ceea ce faceti!

  Raspunde
 3. succes in tot ceea ce faceti!

  Raspunde
 4. Ne mai miram cit a decazut tarisoara asta daca am ajuns sa ne reprezinte astfel de indivizi in relatia cu UNESCO…

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.