Constantin Traian Igaş: „Senatul trimite SMURD-ul în Republica Moldova”

Constantin Traian Igaş: „Senatul trimite SMURD-ul în Republica Moldova”

În şedinţa de plen a Senatului de marţi s-a votat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale. Proiectul prevede achiziţionarea unui elicopter SMURD, cu baza la Iaşi, care va opera pe ambele părţi ale frontierei dintre România şi Republica Moldova.

„Am aprobat cumpărarea unui elicopter SMURD la Iaşi, care să deservească şi Republica Moldova dacă şi când este cazul. Acest vot vine după ce, duminică, Republica Moldova a ales Europa. România sprijină demersurile susţinute ale Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeană iar eu şi colegii senatori am dat din suflet acest vot pentru un proiect de lege care vine în sprijinul vecinilor noştri. Am încercat să sprijin dezvoltarea acestor servicii medicale profesioniste de câţiva ani buni, în Arad, în Timişoara, în toată ţara şi astăzi am bucuria votului dat pentru SMURD-ul din Iaşi”, a declarat senatorul arădean Constantin Traian Igaş.

Cele trei partide considerate proeuropene de la Chişinău (PLDM, PDM şi PL) au obţinut, în urma alegerilor legislative, numărul de mandate necesare pentru a continua o guvernare proeuropeană a Republicii Moldova. „Salut votul moldovenilor pentru calea europeană, pentru că au acordat din nou încrederea guvernării actuale să îşi continue treaba şi apropierea de Uniunea Europeană”, a mai spus Igaş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.