Consultări publice cu cetăţenii pe tema noului Plan Urbanistic al Aradului, organizate de Primărie

Consultări publice cu cetăţenii pe tema noului Plan Urbanistic al Aradului, organizate de Primărie

A început seria de consultări publice privind actualizarea Planului Urbanistic al Municipiului Arad. Prima întâlnire cu cetățenii pe tema noului PUG al Municipiului Arad a avut loc la Școala Gimazială „Aurel Vlaicu”.

Alături de reprezentanții municipalității sunt prezenți la dezbateri specialiștii care au elaborat documentația, din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN – INCERC” Bucureşti.

Planul Urbanistic General este o documentaţie care are atât caracter director și strategic cât şi caracter de reglementare, reprezentând principalul instrument de planificare operaţională, baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare ale unei localități. Prin actualizarea Planului urbanistic general al municipiului Arad se vor stabili obiectivele, acţiunile şi măsurile de dezvoltare a municipiului pe o perioadă de 10 ani. Documentația are la bază analize multicriteriale ale situaţiei existente și ține cont de noile cerinţe pe care trebuie să le satisfacă municipiul Arad în acord cu viziunea de oraş european.

12190677_10153728510432472_2111232080_o

Arhitectul șef al Aradului și reprezentanta institutului de proiectare au explicat modul de întocmire a documentației, scopul principal al P.U.G.-ului fiind utilizarea raţională şi echilibrată a terenurilor necesare funcţiunilor urbanistice ca deziderat al dezvoltării durabile a orașului.

La rândul său Primarul Municipiului Arad Gheorghe Falcă a făcut precizări referitoare la principalele direcții care sunt avute în vedere pentru etapa următoare de dezvoltare a orașului: promovarea mobilității urbane pe principii sustenabile, punerea în valoare a cadrului natural, dezvoltarea culturală, promovarea patrimoniului construit, regenerarea urbanistică în cartierele de blocuri precum și abordarea strategică a sectoarelor educație, sănătate publică și energie.

12190224_10153728510422472_1595648165_o

Pentru a facilita participarea unui număr cât mai mare de cetățeni la dezbaterile privind noul Plan Urbanistic General, Primăria organizează întâlniri în mai multe locații pe raza municipiului. Consultările publice continuă după cum urmează:
Miercuri 28 octombrie în cartierul Micălaca la Școala Gimnazială Caius Iacob, str.Nucet nr.3
– Între orele 15-17 program consultare propuneri actualizare PUG
– Ora 17 dezbatere publică

Joi 29 octombrie în Aradul Nou la Grupul Școlar Forestier, Calea Timișorii nr.29-31
– Între orele 15-17 program consultare propuneri actualizare PUG
– Ora 17 dezbatere publică.

12194025_10153728510467472_42129193_o

  1. Iar au scos cateii lui Falca activul de partid la sedinta!

    Raspunde
  2. fidelizarea electoratului se numeste ceea ce face dl. Falca acum. simte ca-i fuge scaunul de sub picioare si a intrat in precampanie electorala.

    Raspunde
  3. lucrurile sant deja hotarate, cel care hotaraste este marele vizionar iar toti cei care indraznesc sa aiba o parere diferita sant rapid indepartati ,
    iar chestia asta cu consultarea publica e doar pentru campania electorala si da senzatia pulimi ca se va tine cont si de parerile lor .

    Raspunde
  4. Oricum gogu nu tine cont de alte pareri, eventual daca are cineva alta parere îi si demonstreaza ca e prost.

    Raspunde
  5. Acelasi text o sa vedeti peste tot. De ce nu mergeti stimati jurnalisti sa relatati cum Falca ii ignora pe cei care nu sunt din PDL/PNL si ii pun intrebari incomode. Intre marea de lingai de partid care merg sunt si oameni care au nemultumiri! Daca erati presa serioasa va prezentati macar la UNUL dintre asa-zise `dezbateri`.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.