Urmările PRĂPĂDULUI, în imagini. Continuă intervențiile în întregul județ (GALERIE FOTO)

Urmările PRĂPĂDULUI, în imagini. Continuă intervențiile în întregul județ (GALERIE FOTO)

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad continuă și astăzi intervențiile în vederea remedierii avariilor cauzate de furtuna ce a avut loc la sfărșitul săptămânii trecute.

În urma furtunii extrem de puternice care a avut loc în cursul zilei de duminică, cei de la ISU Arad au fost solicitați să intervină de foarte mulți arădeni afectați de vijelie. Pe lângă haosul din orașe și de pe drumurile naționale, au fost afectate și 38 de linii de medie tensiune, astfel că 29 000 de abonați au rămas fără curent.

De asemenea, au intervenit și echipe ale operatorilor de spații verzi și de la salubritate care s-au implicat în vederea remedierii avariilor cauzate de furtună, potrivit unei informări date publicității de către Primărie.

S-a lucrat pe străzile Crișan, Octavian Goga,  Digului și Andreny Caroly unde mai mulți copaci au fost dezrădăcinați, o parte din ei căzând pe partea carosabilă. Echipele de la salubritate au intervenit pe arterele din municipiu pentru a înlătura resturile vegetale rezultate în urma furtunii. Din cauza intensităţii vântului, un panou informativ de pe Calea Aurel Vlaicu a fost doborât la pământ. Acţiunile autorității locale vor continua, până la remedierea în totalitate a efectelor furtunii, informează Primăria.

„În urma apelurilor pe 112(174), ISU ARAD a intervenit la 86 cazuri in tot județul. Au fost afectate DN 7, 79, 69, 79A, DJ 708, DJ 792B, drumuri municipale din Arad și mai multe drumuri comunale, iar 27 autoturisme prin căderea arborilor. Pe căile ferate au fost blocate trei garnituri de tren prin căderea stâlpilor pe infrastructură. Instituții publice afectate sunt: poliția Sebis, școala generală Conop, liceul Dimitrie Țichindeal din Arad, Biserica Ortodoxă Sâmbăteni, Biserica Ortodoxa Sălăjeni. Acoperișul a 40 de locuințe particulare a fost distrus, și două adăposturi animale. Sunt afectate 38 de linii de medie tensiune total, 12 parțial, 253 puncte de transformare din 23 localității și 29.000 abonați. Localități afectate sunt în număr 32. Au intervenit 80 ofițeri și subofițeri, 12 autospeciale și alte 25 mijloace”, se arată într-o informare a ISU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.