CONTRABANDIȘTI de țigări, ARESTAȚI după o URMĂRIRE în trafic

CONTRABANDIȘTI de țigări, ARESTAȚI după o URMĂRIRE în trafic

Patru bărbați au fost arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări. Aceștia au fost prinși după o urmărire în trafic, timp în care au încercat să scape de coletele cu țigări.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din Buteni au depistat în trafic două transporturi de țigări de contrabandă. Patru bărbați au fost arestați preventiv și peste 179.000 de țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiști.

„În dimineața zilei de 13 octombrie, polițiștii au depistat în trafic, pe DJ792 C, două autovehicule în privința cărora exista suspiciunea ca ar fi utilizate pentru transportul de țigarete de contrabandă. Efectuând semnalul de oprire, conducătorii celor două autovehicule și-au continuat deplasarea, aruncând de-o parte și de alta a drumului mai multe cutii. Procedând la inventarierea cutiilor aruncate, s-a constatat că acestea conțineau 179.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

La aproximativ 1.500 de metri de locul în care ar fi fost aruncate cutiile, pe partea stângă a direcției de deplasare, a fost depistat staționat și asigurat unul din cele două autovehicule urmărite de polițiști.

„Deși încercau să se sustragă tragerii la răspundere penală, polițiștii au reușit depistarea pe raza localității Ineu a ocupanților celui de-al doilea autovehicul. Cei bănuiți de comiterea activității infracționale sunt patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, toți din județul Maramureș. În baza probatoriului administrat, aceștia au fost prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, față de cei patru a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Gurahonț”, a mai precizat inspectorul principal de poliție Lorena Radu.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.