CONTROALE LA SÂNGE în magazine, restaurante, zone aglomerate, piețe și mijloace de transport în comun. S-au aplicat ZECI de SANCȚIUNI (FOTO)

CONTROALE LA SÂNGE în magazine, restaurante, zone aglomerate, piețe și mijloace de transport în comun. S-au aplicat ZECI de SANCȚIUNI (FOTO)

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate, în ziua de 8 octombrie 2020, acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, informează IPJ Arad.

Au fost verificate 28 de restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 30 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, spun reprezentanții IPJ Arad.

De asemenea, polițiștii de prevenire, împreună cu cei ai orașelor Sebiș, Nădlac, Pâncota, Ineu și Chișineu-Criș au desfășurat, pe parcursul a 4 zile, acțiuni de prevenire în piețele agroalimentare și zonele adiacente.

A fost verificată respectarea normelor de protecție atât în zonele aglomerate cât și în magazinele alimentare și localurile deschise, cetățenilor fiindu-le atrasă atenția cu privire la posibillele consecințe ale nerespectării regulilor impuse de autorități, atât din punct de vedere al sănătății cât și din punct de vedere legal.

Activitățile de prevenire se desfășoară în cadrul unui plan de acțiune al I.P.J. Arad, având ca scop informarea corectă a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

„Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

  1. ce inseamna aglomeratie ? cate persoane / ce suprafata ? nu stie nimeni sa raspunda.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.