PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Copiii, în centrul activităților pastoral-catehetice de la Arad

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Copiii, în centrul activităților pastoral-catehetice de la Arad

În această Săptămână Sfântă, precum și pe toată perioada Sfântului Post al Paștilor, copiii au fost în centrul activităților pastoral-catehetice de la Arad. Artista Georgiana Popan a desfășurat în aceste zile o activitate catehetică frumoasă, de care s-au bucurat sute de copii arădeni. Artista Georgiana Popan are o modalitate aparte de a comunica cu cei mai mici prin intermediul povestirii creștine, reușind să arate că Hristos are o afecțiune extraordinară pentru copii, lucru învederat de textele biblice care arată cât de important este copilul în ochii lui Iisus! Am putea chiar să subliniem că Evanghelia este străbătută în profunzime de texte cu trimitere directă la copii.
Și în zilele noastre, ca în trecut, Biserica pune maternitatea sa în slujba copiilor și a familiilor lor. Părinților și copiilor din lumea noastră, Biserica le aduce binecuvântarea lui Dumnezeu și duioșia sa maternă. Pentru Biserică copiii sunt bucuria familiei și a societății, fiind un dar unic și irepetabil. Pentru Biserică unde este un copil este mama, iar unde este Iisus este Maica Domnului.
Activitățile pastoral-catehetice au fost întregite prin dăruirea unui număr de 4000 de exemplare din Cartea de colorat, Săptămâna Patimilor,  copiilor din Arad. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.