Copil de 5 ani răpit în Italia, găsit la Curtici. Bărbatul care îl însoțea, cercetat pentru lipsire de libertate

Copil de 5 ani răpit în Italia, găsit la Curtici. Bărbatul care îl însoțea, cercetat pentru lipsire de libertate

Un copil de 5 ani care a fost răpit în Italia a fost găsit de polițiștii de frontieră arădeni la Curtici.

Potrivit presei italiene, copilul a fost răpit zilele trecute în timp ce mama sa îl ducea la grădiniță. Incidentul a avut loc în Padova. Mama acestuia, o româncă stabilită în Italia, s-a adresat Poliţiei, declarând că băiatul a fost smuls de lângă ea de fostul soț și alți trei indivizi.

Tatăl copilului a recurs la acest gest după ce judecătorii i-au acordat custodia femeii, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecție, interzicându-i-se să se apropie de băiat.

Într-un comunicat de presă transmis astăzi, Poliția de Frontieră din România a anunțat că băiețelul a fost găsit într-un tren, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au identificat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare in țară, un minor în vârstă de 5 ani care figura în bazele de date ca fiind dat dispărut, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene.

„În data de 7 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta – Timișoara, un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Arad,  însoțit de fiul său, în vârstă de 5 ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că minorul era dat dispărut de către autorităţile din Italia. Ca urmare a celor constatate, bărbatul şi fiul său au fost duşi la sediul sectorului Curtici, pentru verificări suplimentare”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Copilul a fost încredinţat reprezentanţilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad,  iar tatăl acestuia este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.