COPIL al unei FAMILII DE ROMÂNI, INTERNAT în Florența cu o INFECȚIE PROVOCATĂ de BRÂNZĂ din România

COPIL al unei FAMILII DE ROMÂNI, INTERNAT în Florența cu o INFECȚIE PROVOCATĂ de BRÂNZĂ din România

Un copil de 1 an și două luni se află internat în Clinica Meyer din Florenţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, provocate de consumul de brânză provenind din România, confirmă laboratoare specializate din Italia.

Bebelușul a fost internat cu sindromul hemolitic-uremic (SHU), același care a făcut zeci de victime și în România, după ce părinții săi l-ar fi hrănit cu brânză cumpărată din magazine de produse specific româneşti. Cele două laboratoare au analizat mostre de brânză trimise de Autoritatea sanitară locală din regiunea Toscana, scrie ziarul Firenze Post.

„Brânza care are bacteria Escherichia coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat”, conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Conform Autorităţii sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.

Bebelușul are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli.

„Autorităţile pentru siguranţa alimentară au iniţiat imediat o investigaţie epidemiologică în zona Florenţa. Există suspiciuni că boala ar putea fi provocată de consumul de brânză provenind din România. Cetăţenilor li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL şi să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat”, a precizat Autoritatea sanitară din Florenţa.

„Sindromul hemolitic-uremic în acest caz este asociat consumului de brânză”, informează cele două laboratoare.

Ancheta autorităţilor italiene include atât analize medicale ale copilului, cât şi verificarea unor mostre de brânză.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a precizat, zilele trecute, că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la „Lactate Brădet” şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi NU EXISTĂ, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.