Copilul unei ROMÂNCE, MORT într-un spital din sudul Italiei. De ce sunt ACUZAȚI MEDICII!

Copilul unei ROMÂNCE, MORT într-un spital din sudul Italiei. De ce sunt ACUZAȚI MEDICII!

Procurorii italieni anchetează cauzele decesului unui băiețel de doar nouă luni, fiul unei familii de români din Falcone (Sicilia). Băieţelul a murit miercuri după-amiază în Policlinica din Messina, unde fusese transferat de urgenţă de la spitalul din localitatea Patti, prezentând simptome de dizenterie.

Procurorii suspectează un posibil caz de malpraxis, potrivit cotidianului Gazzetta del Sud.

Părinţii transportaseră copilul la Spitalul din Patti (Sicilia) luni, pentru că manifesta simptome de dizenterie. Luni după-amiază, după administrarea unui tratament în secţia de pediatrie a spitalului local, copilul a fost externat, părinţilor recomandându-li-se să-l alimenteze dietetic şi să-i administreze medicamente antifebră dacă va fi necesar. Marţi, starea bebelușului a început să se deterioreze, micuțul făcând febră 38 de grade.

Băieţelul a fost dus din nou la Spitalul din Patti, unde starea sa a continuat să se agraveze. Medicii au decis abia miercuri dimineaţă transferarea băiețelului la Policlinica din Messina, unde există o secţie de terapie intensivă pentru copii. În pofida eforturilor medicilor Policlinicii din Messina, copilul a murit miercuri după-amiază.

Părinţii copilului vor să afle adevărul despre cauzele care au provocat decesul fiului lor și au depus o plângere de malpraxis la carabinieri. Adjunctul procurorului-şef din provincia siciliană Messina a dispus efectuarea autopsiei.

Până în acest moment, nu a fost declanşată cercetarea penală împotriva niciunei persoane.

Foto: repubblica.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.