Coproducţie româno – maghiaro – britanică, acompaniată live de The Tiger Lillies, pe scena unuia dintre cele mai importante Festivaluri Shakespeare din Europa

Coproducţie româno – maghiaro – britanică, acompaniată live de The Tiger Lillies, pe scena unuia dintre cele mai importante Festivaluri Shakespeare din Europa

Spectacolul „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”, după Tom Stoppard, în regia lui Tapasztó Ernő, produs de Compania Aradi Kamaraszínház, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi Teatrul Cetății „Gyula” (Ungaria), alături de celebra trupă britanică The Tiger Lillies vor  performa pe 29 iulie,  în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk (Polonia).

Festivalul ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 26 iulie – 4 august 2019 şi anual găzduieşte cele mai bune producţii Shakespeare şi artişti de teatru din întreaga lume, de-a lungul timpului, având invitaţi de seamă, precum: Peter Brook, Luk Perceval, Romeo Castellucci, Elizabeth LeCompte, Lev Dodin. În anul 2017 a primit titlul de Cel mai bun festival de teatru din Europa, EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), din partea Asociaţiei Europene a Festivalurilor, cu sprijinul Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

„Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi” a avut premiera anul trecut în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare din Gyula, Ungaria. Coproducția, care a fost apreciată ca fiind cel mai bun spectacol în cadrul festivalurilor la care a participat, s-a bucurat de numeroase invitații din țară și din străinătate, precum Festivalul Internațional ATELIER Baia Mare, Festivalul Shakespeare din Bitola, Macedonia de Nord, sau Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvarda, Ungaria.

Spectacolul se integrează cu succes in  „reţeaua Shakespeare” urmând ca anul viitor să fie prezentat şi la alte festivaluri din circuit, ca de exemplu cel din Erevan (Armenia).

Pentru rolul lui Rosencrantz, actorul Tege Antal a primit prestigiosul premiu „Őze Lajos” pentru Cel mai bun rol masculin la Festivalul Internațional Shakespeare din Gyula (Ungaria).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.