CORESPONDENŢĂ/ Protest împotriva UCIDERII animalelor (GALERIE FOTO)

CORESPONDENŢĂ/ Protest împotriva UCIDERII animalelor (GALERIE FOTO)

O adunătură de tineri, apărută așa din senin, a reușit să dea culoare cel puțin, pentru câteva ore, unei zile anoste de sâmbătă, pe o arteră principală a Vienei.

Circa 100 de tineri cu vuvuzele și portavoci au considerat oportun să manifeste pentru oprirea uciderii – zic ei, nejustificate –  a animalelor. În ciuda numărului mic, gălăgia a fost una demnă de luat în seamă. Probabil că, oamenii, sătui de dat declarații prin presă în susținerea demersurilor din programul lor, au crezut de cuviință să treacă la următorul nivel de sensibilizare a opiniei publice și au ocupat trotuarul, precum și floașterul central din Viena.

De remarcat faptul că, oprindu-se la un moment dat în fața unui magazin ce comercializa haine din piele, unul dintre lideri și-a expus vorbele sperând că cei în drept să ia atitudine. M-am uitat la el și nu mică mi-a fost mirarea să văd că nu are în picioare șlapi de plajă sau pantofi din plastic, ci era bine protejat… Şi la corp. Toţi strigau „stop uciderii animalelor” dar aproape toţi purtau şi elemente sau accesorii vestimentare sau încălțăminte din piele. Ghinion, cum ar zice unul cu nume de la noi!

Altfel, totul a mers strună, semn că, într-adevăr, austriecilor le merge bine. Doar treaba cu pieile de pe animale le cam strică petrecerea de sărbători.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.