CORESPONDENŢĂ/ Şi la Viena s-a cerut: „Norvegie, dă înapoi copiii familiei Bodnariu” (GALERIE FOTO)

CORESPONDENŢĂ/ Şi la Viena s-a cerut: „Norvegie, dă înapoi copiii familiei Bodnariu” (GALERIE FOTO)

La apelul de solidaritate cu drama familiei Bodnariu din Norvegia, anunțat pentru 16 aprilie 2016, mii de români stabiliți în Viena au răspuns printr-o manifestație organizată.

Aceștia au venit în fața Parlamentului austriac dorind astfel să demonstreze și să arate că unitatea românilor, atunci când un drept inalienabil le este încălcat, este una din realitățile de care mulți ar trebui să țină seama.

În acest fel au putut să afle, pe lângă austriecii ieșiți la plimbare în această sâmbătă însorită de primăvară timpurie (alături se desfășoară un festival regional de cultură unde gastronomia este bine împletită cu voia bună caracteristică fets-urilor germane), și turiștii care s-au plimbat pe aleile din parcurile centrale ale Vienei despre samavolnicia unei instituții tot mai blamate în ultimile șase luni.

Nimeni nu putea să ignore mesajele de pe pancartele scrise atât în limba germană cât și în engleză, iar de la microfon mesajele fără niciun fel de echivoc spuneau la unison: „Norvegie, dă înapoi copiii familiei Bodnariu”.

Vorbitorii au transmis cât se poate de clar mesajul către autoritățile din țara nordică, astfel încât aceasta să înțeleagă faptul că politica proprie în ceea ce privește dreptul și protecția copilului și a familiei ar trebui să beneficieze de o reconsiderare. Prezența și cuvântul doamnei dr. Gudrun Kugler, consilier în cadrul adunării municipale a Vienei, ea însăși mamă a 4 (patru) copii, a arătat de asemenea sprijinul de care demersul organizat al românilor de pretutindeni se bucură din partea unora dintre reprezentanții politici care încă se simt confortabili înăuntru valorilor creștine. Există, spunea doamna Gudrun Kugler, loc pentru toate religiile, dar știm că noi suntem sarea pământului – cu referire directă la un text biblic. Discursul domniei sale va fi publicat în scurtă vreme pe site, tocmai pentru a arăta politicienilor noștri, celor care vor să vadă desigur, cum se exprimă un politician tânăr din țările spre care noi ne uităm de multă vreme. Spre finalul primei părți a manifestației, un grup de copii, intonând un imn creștin cu tema eliberării, a trimis pe cerul Vienei câteva zeci de baloane colorate ca semn al libertății absolute cu care Dumnezeu a înzestrat omul.

Încolonându-se la final, aceștia s-au îndreptat către ambasada Norvegiei unde au predat o petiție semnată de toți participanții la protest.

De remarcat în plan organizatoric decența, dar mai ales discreția polițiștilor prezenți. Nu mai mult de 10 oameni, bărbați tineri și femei tinere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.