CORONAVIRUS. 50 de MORȚI într-o singură zi în Italia. Al NOUĂLEA caz CONFIRMAT în România. Îngrijorare la OMS: „Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus…”

CORONAVIRUS. 50 de MORȚI într-o singură zi în Italia. Al NOUĂLEA caz CONFIRMAT în România. Îngrijorare la OMS: „Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus…”

Numărul morților din Italia din cauza COVID-19 a ajuns vineri la 198, potrivit Agenției de Protecție Civilă. A fost ziua în care s-a înregistrat cel mai mare număr de decese: 50.

Cazurile de coronavirus confirmate în Italia au crescut vineri la 4636, faţă de 3858 înregistrate cu o zi înainte.

În țara noastră numărul cazurilor confirmate a ajuns la 9, ultimul fiind al unui bărbat din Hunedoara care a călătorit la Bergamo. În prezent, în România, se află în carantină instituționalizată 22 de persoane, în timp ce alte peste 12.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Îngrijorarea continuă la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea dacă se va încălzi. Este o speranță falsă să spui că virusul va dispărea de la sine, dacă vine vara”, a declarat Michael J. Ryan, director executiv al OMS.
„Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus în diferite tipuri de condiții climatice. Trebuie să presupunem că virusul va continua să aibă capacitatea de a se răspandi și este o speranță falsă să spui că pur și simplu va dispărea daca vine vara, așa cum se întâmplă cu gripa. Noi sperăm să se intample așa… Dar nu putem face această presupunere. Nu exista nicio dovadă acum că se va întampla acest lucru. Trebuie să luptăm cu virusul acum și nu cu speranța că va disparea de la sine”, a adăugat acesta.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.