CORONAVIRUS. Amenzi de PESTE 50.000 DE LEI pentru arădenii care NU AU STAT ACASĂ după ora 22:00. Se iau noi MĂSURI

CORONAVIRUS. Amenzi de PESTE 50.000 DE LEI pentru arădenii care NU AU STAT ACASĂ după ora 22:00. Se iau noi MĂSURI

La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 86 de persoane.

Totodată, Prefectura precizează că astăzi, 25.03.2020, numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de 14 zile de carantină a ajuns la 80. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1205, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 304.

În ultimele 24 de ore, echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 1305 persoane și 31 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare/carantină, respectiv a măsurilor de restricționare a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. A fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 14 amenzi contravenționale,  în valoare de 4.100 de lei, pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 56.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.M.2. privind circulația persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

Începând de astăzi a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19., prin care sunt instituite noi restricții de circulație în afara locuinței/gospodăriei, aplicabile pe tot parcursul zilei.

Începând de astăzi, în activitățile desfășurate pentru aplicarea prevederilor O.M. nr. 3, cadrele structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și poliției locale se bucură de sprijinul Garnizoanei Arad și al militarilor din Batalionul 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” din cazarma Cetate.

În ultimele ședințe ale Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad au mai fost luate următoarele măsuri, cu scopul prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus:

  • Se suspendă activitatea școlilor de șoferi din Județul Arad, cursuri teoretice și practice, până la data reluării activității de examinare a candidaților de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad;
  • Persoanele care desfășoară activități în regim de taxi pe raza Județului Arad vor lua măsuri astfel încât să realizeze dezinfecția autoturismelor de cel puțin două ori pe zi, obligatoriu înainte de intrarea în tură, printr-o societate specializată care să ateste efectuarea operațiunii printr-un document care va fi afișat la vedere în habitaclul autoturismului;
  • Persoanele care desfășoară activități în regim de taxi pe raza Județului Arad vor prelua un număr maxim de două persoane pe cursă, acestea fiind obligatoriu îndrumate să ocupe locurile din spate ale autoturismului;
  • Se interzice persoanelor care desfășoară activități în regim de taxi pe raza Județului Arad să preia persoane, respectiv să onoreze comenzi din zona de frontieră, inclusiv din punctele de trecere a frontierei de stat;
  • Operatorii de transport care asigură curse în regim convenție pentru persoanele juridice din zonele industriale de pe teritoriul Județului Arad, vor lua măsuri astfel încât să fie respectate, la fiecare cursă, toate prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv distanța minimă dintre pasageri, necesară pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus;
  • Se suspendă activitatea în toate spațiile de pe teritoriul Județului Arad în care se practică următoarele activități: jocuri de noroc sau recreere, locuri de joacă pentru copii, pariuri sportive, pe toată durata instituirii Stării de urgență pe teritoriul României, cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția situației la nivel național și local.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!”, informează Prefectura.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.