CORONAVIRUS: Autoritățile arădene se pregătesc pentru cel de-al treilea val

CORONAVIRUS: Autoritățile arădene se pregătesc pentru cel de-al treilea val

Autoritățile arădene se pregătesc pentru cel de-al treilea val al epidemiei de coronavirus, în acest sens fiind organizată o ședință la Consiliul Județean Arad (CJA).

Cum pregătește Aradul reacția la cel de-al treilea al pandemiei de coronavirus, aceasta a fost tema de discuție a ședinței de lucru ce a avut loc astăzi la Consiliul Județean Arad. Președintele Iustin Cionca s-a întâlnit cu conducerea sistemului medical. Pe ordinea de zi au fost și investițiile în spital, dar și operativitatea cu care, din punct de vedere administrativ, conducerea spitalului trebuie să răspundă la situațiile din activitatea curentă.

Iustin Cionca a declarat: „Pandemia Covid-19 ne-a demonstrat că nu întotdeauna ceea ce programăm, se și întâmplă. Astăzi, am discutat cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad despre prioritățile financiare și tehnice pe anul în curs, despre investițiile necesare pentru dezvoltarea unor secții, cu accent pe Terapia Intensivă. Am ținut ca la ședința aceasta de lucru să participe și conducătorii celorlalte instituții medicale, președintele Casei de Asigurări de Sănătate, directorul Direcției de Sănătate Publică, precum și Primăria Arad și conf. univ. dr. Paul Freiman, Președintele Senatului Universității ,«Vasile Goldiș» Arad, pentru că suntem cu toții împreună în acest efort de salvare a vieților și de modernizare a sistemului de sănătate publică”.

În prezent este în curs procedura de licitație pentru proiectarea lucrărilor de conformare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care constau în crearea de noi grupuri sanitare în saloanele din clădirea principală și întocmirea documentației de execuție pentru punerea în aplicare a avizului de securitate la incendiu.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.