CORONAVIRUS. Care este situația actualizată în județul Arad

CORONAVIRUS. Care este situația actualizată în județul Arad

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a întocmit astăzi un raport în care se evidențiază situația actuală a județului în contextul pandemiei de coronavirus.

La nivelul Județului Arad, astăzi, sunt înregistrate 81 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 37 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două sunt internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 39 sunt la domiciliu iar trei sunt externate.

De asemenea, au avut loc mai multe acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Arad.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comercialm e, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 19 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului au fost verificate 102 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 490 mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 59 de persoane fizice, iar 28 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de prevenire în contextul stării de alertă. Nu s-au înregistrat apeluri la linia Tel Verde pentru semnalarea nerespectării măsurilor stabilite în contextul stării de alertă.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 3500 lei.

Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, informează autoritățile.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.