CORONAVIRUS. Care sunt PRIMELE SEMNE ale bolii și când trebuie să CHEMAȚI AMBULANȚA. Detaliile oferite de un cunoscut arădean

CORONAVIRUS. Care sunt PRIMELE SEMNE ale bolii și când trebuie să CHEMAȚI AMBULANȚA. Detaliile oferite de un cunoscut arădean

Foarte multă lume se întreabă cum debutează, din punct de vedere al primelor simptome, infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Deși există nenumărate relatări despre simptomatologia specifică, am ales să le spunem arădenilor cum s-a simțit Andrei Ando, directorul Direcției de Strategii și Comunicare din cadrul Consiliului Județean Arad, al cărui test a ieșit pozitiv.

„Da, sunt pozitiv Covid-19. Apropo de toate discuțiile de pe Facebook, boala asta nu este o conspirație. Este foarte reală. În spatele statisticilor sunt oameni care suferă. Majoritatea mult mai mult decât mine, acum. Simptomele mele: de joi, presiuni în coșul pieptului, pe care inițial le-am atribuit stresului. A doua zi am tușit de câteva ori, dar ca și cum ți-ai drege vocea, nimic grav. Vineri noaptea am făcut febră aprox. 38 grade Celsius. Cu frisoane foarte mari și transpirație abundentă. Sâmbătă dimineața febra a urcat la 38,3, transpirația abundentă a continuat, presiunea în piept s-a accentuat. Am tușit, dar numai sporadic. Spre seară febra continuat să crească, deși am luat patru tablete de Paracetamol. Au început să mă doară mușchii și capul. Ambulanța a ajuns cu puțin înaintea orei 22, cu o echipă foarte faină, de trei paramedici. M-au consultat, au constatat că sunt simptomatic Covid-19. Rezultatul testului a venit luni, până atunci am stat în izolare la pat, deși, culmea, duminică m-am simțit foarte bine, exceptând durerile musculare (ca după niște exerciții fizice grele) și presiunea constantă în piept. Astăzi (n.r. — ieri) am ajuns la spital. Tratamentul constă într-o schemă de medicamente, înțeleg că este același ca la Timișoara, respectă protocolul național”, a povestit Andrei Ando pe Facebook.

„Mă bucur că nu am neglijat simptomele și am chemat Ambulanța, deși am fost ferm convins că este doar o simplă răceală! Sper că asta va ajuta recuperarea mai rapidă. Încă o dată, sunt realmente șocat de rezultat, nici măcar nu am bănuit că ar putea fi vorba despre Covid-19! E foarte important să ne adresăm medicului la primele simptome suspecte. Eu am avut și am în continuare mare încredere în medicii arădeni!”, a mai spus, între altele, Andrei Ando.

https://www.facebook.com/andrei.ando.14/posts/10214269745491732

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.