CORONAVIRUS. Centrele de CARANTINĂ din Arad, PĂZITE de poliție, persoanele autoizolate la domiciliu, VERIFICATE de mai multe ori pe zi

CORONAVIRUS. Centrele de CARANTINĂ din Arad, PĂZITE de poliție, persoanele autoizolate la domiciliu, VERIFICATE de mai multe ori pe zi

Peste 70 de polițiști locali arădeni cu atribuții de ordine publică și circulație sunt implicați în efortul conjugat al autorităților centrale și locale de limitare a răspândirii SARS-CoV-2 în orașul nostru, informează Direcția Generală Poliția Locală Arad.

În acest sens, două echipaje asigură permanent protecția și paza celor două centre de carantină din Municipiul Arad destinate persoanelor ajunse în țară din „zonele roșii” afectate de coronavirus. Colegii lor aflați în patrulare în oraș verifică respectarea măsurilor de izolare la domiciliu impuse persoanelor sosite din „zonele galbene” (statele cu peste 500 de cazuri de infectări înregistrate, dar în care nu s-a instituit carantina). Astfel, acei arădeni aflați în autoizolare ce sunt repartizați DGPL pentru verificare primesc zilnic vizite neanunțate ale polițiștilor locali. La nivelul DGPL s-a luat decizia ca verificarea autoizolării să nu survină doar o dată pe zi, pentru evitarea situațiilor de încălcare a măsurii, după trecerea „rondului”. Rezultatele activității de verificare a autoizolării sunt comunicate operativ DSP și MAI.

Polițiștii locali patrulează și în proximitatea sediului central al Spitalului Județean, respectiv a complexului de clădiri aparținând fostului Spital Municipal, unde funcționează Posturi Medicale Avansate destinate unui potențial triaj epidemiologic. Se vizează asigurarea îndeplinirii normelor de conduită protectivă de către persoanele care intră/ies din respectivele unități medicale, informează DGPLA.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali respectă măsurile de prevenție împotriva contaminării, utilizând mască, mănuși și soluții pentru dezinfectare. În vederea stopării transmisiei virusului, arădenii sunt rugați să rămână la domiciliu cât mai mult timp posibil, să-și limiteze deplasările la cele impuse de exercitarea atribuțiilor de serviciu sau aprovizionarea cu hrană/medicamente și să respecte conduita recomandată Compania de Transport Public pentru mijloacele de transport în comun, atrag atenția reprezentanții DGPLA. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.