CORONAVIRUS. Cine va fi TESTAT și cine NU

CORONAVIRUS. Cine va fi TESTAT și cine NU

Premierul a anunțat care sunt categoriile de persoane care vor fi testate pentru noul coronavirus.

Ludovic Orban a declarat la un post de televiziune că vor fi testați cei care au fost în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, cei care au călătorit și cei care prezintă simptome.

„Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie şi o respectăm. Continuăm acest efort, astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici să se testeze oricine. În general, se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv, persoane care au istoric de călătorie internaţională, care vin din ţări unde e răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituţionalizate care prezintă simptome. Există un set de priorităţi pe care noi le respectăm”, susține Ludovic Orban, premierul României.

În ceea ce privește testele rapide, Orban spune că nu sunt 100% eficiente, deoarece dintr-o sută de oameni care sunt testaţi rapid e posibil ca minim 20 să fie pozitivi şi să fie diagnosticaţi, de fapt, negativ.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.