CORONAVIRUS. Crește numărul îmbolnăvirilor în cadrul DGASPC! Alte 139 de teste făcute astăzi în întregul județ

CORONAVIRUS. Crește numărul îmbolnăvirilor în cadrul DGASPC! Alte 139 de teste făcute astăzi în întregul județ

DGASPC Arad anunță că 139 de angajați care intră în izolare la locul de muncă în centrele pentru copii și adulți sunt testați, astăzi, pentru a vedea dacă nu sunt infectați cu noul coronavirus, după ce ieri au fost recoltate probe biologice de la alți 52 de angajați.

Situația din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad a devenit explozivă după ce mai mulți angajați și beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Pecica au fost confirmați cu COVID-19.

„Ca urmare a finalizării efectuării analizelor de laborator de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Arad crește numărul confirmărilor pozitiv la Covid-19 în rândul beneficiarilor și angajaților din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica. Astfel, 1 beneficiar și 2 angajați au fost și ei confirmați pozitiv. Bilanțul în urma testărilor efectuate în centrul de la Pecica se ridică la 10 beneficiari și 7 angajați. Având în vedere dispozițiile Direcției de Sănătate Publică și a protocoalelor în vigoare, persoanele depistate pozitiv la infectarea cu COVID-19 vor fi transferate la Spitalului Orășenesc Ineu pentru monitorizare specializată și tratament, dacă situația o impune”, a anunțat DGASPC Arad.

DGASPC Arad precizează că în baza bunei colaborări cu DSP Arad și cu sprijinul Consiliului Județean Arad vineri au fost recoltate probe biologice de la alți 52 de angajați din toate centrele destinate persoanelor adulte încadrate în grad de handicap pentru care sunt în izolare la locul de muncă până astăzi (când expiră cele 14 zile de carantinare preventivă), urmând ca astăzi să se efectueze recoltări pentru 139 de angajați care intră în izolare la locul de muncă în centrele pentru copii și adulți.

„În continuare sunt implementate măsuri preventive și se întreprind eforturi susținute de limitare a răspândirii și contaminării cu virusul COVID-19  în toate centrele și casele de tip familial din subordinea DGASPC Arad”, a precizat Erika Stark, director general al instituției.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.