CORONAVIRUS. Este OFICIAL: Ce restricții vor fi RIDICATE după 15 mai

CORONAVIRUS. Este OFICIAL: Ce restricții vor fi RIDICATE după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat aseară, la Digi 24, că începând din 15 mai se vor elimina restricţiile de circulație în interiorul localităţilor, se vor redeschide parcurile și vor putea funcționa hotelurile.

„Aceste restricții în interiorul localităţilor vor dispărea, acest lucru e cert”, a spus Ludovic Orban, urmând ca şi restricțiile de circulație prevăzute în afara localităţilor să fie evaluate şi stabilite în anumite condiţii.

În prezent, sunt permise anumite deplasări, cele în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri necesare, medicamente de la farmacii sau pentru a ajuta persoane din familie.

Ludovic Orban a subliniat că restricțiile vor fi ridicate gradual, în etape, dar nu se va renunța la cele legate de adunările publice. „Nu se poate renunța la restricțiile legate de spectacole, unde riscul de transmitere este foarte mare”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai anunțat că parcurile vor fi redeschise, însă nu și locurile de joacă pentru copii. De asemenea, ar putea fi redeschise hotelurile, însă nu și restaurantele.

De remarcat, că în pofida măsurilor de relaxare preconizate, Orban a precizat că atunci când se vor deschide parcurile și se va relua circulația, tot numai câte trei persoane se vor putea deplasa în grup, deoarece pericolul nu a trecut. Astfel, după relaxarea măsurilor, oamenii vor trebui să respecte recomandările privind distanțarea, purtarea măștii în spații închise, spălatul mâinilor. „Fac un apel către oameni să fie la fel de repsonsabili, să nu lase garda jos. Paza bună trece primejdia rea”, a atenționat premierul.

Pe de altă parte, dacă oamenii nu înțeleg să respecte în continuare restricțiile și se relaxează de pe acum, s-ar putea ca situația să se înrăutățească și să nu mai existe momentul 15 mai, lucru subliniat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Sursa: Digi 24

Citește și:

AVERTISMENTUL lui Raed Arafat în privința RELAXĂRII: „S-ar putea să nu mai fie 15 mai”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.