CORONAVIRUS. Fără slujbe timp de o lună în bisericile din comuna Păuliş

CORONAVIRUS. Fără slujbe timp de o lună în bisericile din comuna Păuliş

DSP Arad a recomandat suspendarea pe o perioadă de o lună a activităţilor religioase în bisericile din comuna Păuliş, ca urmare a apariţiei mai multor cazuri de coronavirus în zonă.

Localitatea Sâmbăteni, din comuna Păuliș, a ajuns un focar de Covid-19. Președintele Consiliului Județean Arad a solicitat, imediat ce s-a aflat de focarul de la Sâmbăteni, în cursul zilei de marți, administrației comunei, comandanților Poliției și Jandarmeriei Arad, să ia măsurile necesare pentru izolarea focarului și prevenirea răspândirii bolii.

„Ca urmare a acestei solicitări, în loc să ia imediat măsurile care să protejeze comunitatea, primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, s-a lansat într-o serie de atacuri politice inutile, care nu ajută nici pacienții bolnavi și nici locuitorii din Sâmbăteni expuși riscului infectării. În urma ședinței operative de la Consiliul Județean, de marți după-amiază, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiș, împreună cu alți specialiști din DSP, s-au deplasat la Păuliș pentru verificarea în teren a situației. Concluzia a fost că nici măcar în Primăria Păuliș nu s-au luat toate măsurile corespunzătoare pentru prevenirea bolii. De exemplu, măștile sunt purtate necorespunzător”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Pentru prevenirea răspândirii bolii, conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a recomandat bisericilor din comuna Păuliș să suspende activitățile cu caracter religios timp de o lună, iar primarului Ioan Turcin i s-a recomandat ca, prin autoritatea cu care a fost investit în calitate de primar, să convingă pacienții pozitivi să revină în spital.

„Nu deschidem polemici cu Ioan Turcin despre situația Covid-19, pentru că nu înțelege. În calitate de primar, trebuie să își protejeze cetățenii, nu să aștepte tot timpul să vină alții să muncească în locul lui. Faptul că primarul Turcin duce totul spre politic și se lansează într-o serie de acuzații nefondate și unele chiar dezonorante și pentru el, ca primar, nu ajută niciun cetățean. Domnul Turcin trebuie să facă ceea ce i-au indicat specialiștii Direcției de Sănătate Publică și să muncească și el pentru sănătatea localnicilor din comuna Păuliș, așa cum la nivel județean noi muncim, la rândul nostru, pentru fiecare arădean”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.