CORONAVIRUS. Mai multe MULTINAȚIONALE din județul Arad își vor SUSPENDA activitatea

CORONAVIRUS. Mai multe MULTINAȚIONALE din județul Arad își vor SUSPENDA activitatea

Mai multe companii multinaționale din județul Arad așteaptă publicarea în Moniforul Oficial a Ordonanței privind șomajul tehnic, pentru a-și suspenda total sau parțial activitatea ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Deocamdată, autoritățile nu au fost informate oficial despre intențiile companiilor, dar neoficial se știe că mai multe fabrici își vor închide porțile temporar. Între acestea, fosta Takata, acum Joyson, despre care se aude că va închide temporar cel puțin o linie de producție, sau Delphi, de la Ineu, care cel mai probabil își va opri producția la mijlocul săptămânii viitoare. Neoficial, am aflat că la Delphi se va mai lucra, practic, doar luni și marți, pentru un partener din Ungaria.

De remarcat, că am contactat mai multe companii pentru a afla informații oficiale, dar am reușit doar să fim amânați în încercarea de a obține un răspuns ori ni s-a spus că vom fi contactați de cei responsabili în a oferi relații, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat. Nici la Yazaki, nici la Leoni, de exemplu. Totuși am aflat că, până la ora la care scriem aceste rânduri, la Leoni nu s-ar fi pus problema suspendării activității. Sau, dacă s-a pus, nu a ajuns la urechile angajaților. La Takata (Joyson) ni s-a răspuns, sec, că „nu avem astfel de date să vă spunem”.

Așa cum afirmam, însă, autoritățile se așteaptă ca marile companii, cele cu sute și mii de angajați (unde coronavirusul s-ar putea transmite foarte ușor), să anunțe suspendarea activității abia după publicarea în Moniforul Oficial a Ordonanței privind șomajul tehnic. Asta dacă nu cumva goana după profit va fi mai mare decât nevoia de a-și proteja angajații.

  1. degeaba daca diaspora navaleste peste noi.
    culmea, toti si-ai amintit subit ca sunt romani

    Raspunde
  2. Tuciurii din dispora nu respecta nici o carantina iar politia doarme.

    Raspunde
  3. Este adevarat hela o mare companie concediaza sute de oameni

    Raspunde
  4. Ar trebui sa fie interes si pentru aceasta fabrica hela care isi concediaza oameni fara nici un motiv este criza pandemie si oameni sufera o bataie de joc

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.