CORONAVIRUS. Numărul de cazuri SUFOCĂ Terapia Intensivă. „Am refuzat astăzi un copil de 10 ani din Arad și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”

CORONAVIRUS. Numărul de cazuri SUFOCĂ Terapia Intensivă. „Am refuzat astăzi un copil de 10 ani din Arad și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”

Sistemul medical din România se află la capacitate de 80% în ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, în emisiunea Legile Puterii de la Realitatea PLUS.

Din acest motiv, un copil de numai 10 ani din Arad a fost refuzat la internare, a spus Oancea.

„În ritmul acesta, acum suntem la 80% din capacitatea la nivel național de la Terapie Intensivă, în maxim două săptămâni, două săptămâni și jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă. Ce vom face atunci? Și mai este un aspect asupra căruia Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția: acum, transmisia intra-comunitară este foarte accelerată în rândul vârstnicilor. Din nefericire, adulții și persoanele tinere, foarte multe persoane nu se gândesc că acasă au părinți și au bunici. Am observat că populația vârstnică este cea mai afectată.
Noi am refuzat astăzi (n.r. – ieri) un copil de 10 ani din Arad și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri încerc să atrag atenția prin ce trecem. O să ajungem să fim niște actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile. Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar unii îndeamnă lumea să nu poarte mască și să «gândească». Îndemn și eu: haideți să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinții”
, este strigătul de disperare al medicului timișorean.

Sursa: Realitatea.net

  1. O nenorocire. Aici se ajunge din cauza dobitocilor care sustin ca virusul nu exista. Pacat de tara asta locuita de tampiti.

    Raspunde
  2. cand cei care nu cred ajung pe aparate atunci sa te tii bocete si durere si regrete. Doamne ajuta pe toata lumea

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.