CORONAVIRUS. Se AMÂNĂ măsurile de RELAXARE prevăzute pentru 1 iulie

CORONAVIRUS. Se AMÂNĂ măsurile de RELAXARE prevăzute pentru 1 iulie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că autoritățile vor amâna aplicarea măsurilor de relaxare care erau programate pentru 1 iulie.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.

De remarcat, că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut în ultima vreme, pe fondul nerespectării de către populație a măsurilor de distanțare și de protecție.

„Valul 1 nu s-a terminat, pentru că oamenii nu respectă măsurile. Putem transforma acest val într-un val cu două cocoașe, unde a doua ar putea fi mai violentă decât prima, în condițiile în care atunci exista un instinct de conservare, acum acest instinct de conservare, la o parte dintre concetățenii noștri, nu mai există”, a menționat ministrul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.